Реализована прва фаза „Пажљивкове смотре“ у општини Бачка Паланка

Савет за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка

Извор: Општина Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Савет за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја из Београда, реализовао је прву фазу „Пажљивкове смотре 2024.“ у свим основним школама и вртићима на територији општине Бачка Паланка.


Тестове познавања прописа о безбедности саобраћаја у оквиру школске смотре пројекта „Пажљивкова смотра“, 12. марта решавала су деца предшколског узраста, док су ученици првог разреда тестове решавали 13. марта, а ученици другог разреда 15. марта.

Члан Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка и координатор пројекта „Пажљивкова смотра“ за општину Бачка Паланка, Душан Танкосић каже да је реч о пројекту који је покренула и организује Агенција за безбедност саобраћаја из Београда у сарадњи са локалним Саветима за безбедност саобраћаја, а у којем је учешће узела и општина Бачка Паланка. У „Пажљивковој смотри“ учествују деца предшколског узраста и ученици првог и другог разреда основне школе.

„Све основне школе и вртићи на територији општине Бачка Паланка показали су интересовање за учешће у пројекту, а највећи значај је у едукацији и усвајању правила понашања у саобраћају на деци прилагођен начин кроз игру и анимацију. Након школске смотре најбољи ће учествовати на општинском такмичењу, а затим ће се организовати и виши нивои такмичења. По завршетку школске смотре, тестови се враћају Савету за безбедност саобраћаја, који их преузима и шаље Агенцији за безбедност саобраћаја. Прегледање тестова се врши у Агенцији за безбедност саобраћаја. Када тестови буду прегледани, Савет за безбедност саобраћаја ће добити имена ученика који иду на следећи ниво такмичења“, истакао је Танкосић.

Он се захвалио на изузетној сарадњи свим директорима основних школа, ПУ „Младост“, вртић „Различак“, васпитачицама, васпитачима, учитељицама и учитељима који су узели учешће у реализацији прве фазе пројекта „Пажљивкова смотра“ и изразио уверење да ће се добра сарадња наставити и у наредном периоду, а све са циљем упознавања деце са основним правилима понашања у саобраћају, да се на тај начин унапреди свест и њихово понашање у саобраћају и да се допринесе смањењу ризика од могућих повреда.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here