Конститутивна седница парламента на ивици инцидента

Тензије, псовке, кошкање, реаговало обезбеђење

164
Фото: РТС

У Скупштини Србије настављена расправа о избору председника парламента на конститутивној седници. Посланици опозиције и данас унели реплике статуа оскара у салу. Почетак седнице започео мирно, али су уследила добацивања, међусобне увреде и кошкање испред говорнице председавајућег. У салу је ушло и обезбеђење. Расправа настављена уз буку.


После инцидента настављена расправа уз буку

Настављена расправа на седници Скупштине, након што је накратко била прекинута пошто су се посланици Србије против насиља жалили на повреду пословника.

Међутим, док посланик Миленко Јованов говори, посланици опозиције праве буку лупањем о клупе и дувањем у пиштаљке, што је он назвао циркусом и наставио да оптужује опозицију за насиље.

Обезбеђење и даље стоји испред централног дела сале, а посланици повремено устају са својих места.

Кошкање и псовке у сали, на ивици инцидента

У току расправе дошло је до тензија у скупштинској сали. Посланици „Србије против насиља“ жалили су се на повреду посланика, устали су из клупе и покушали да приђу председавајућем.

Реаговало је обезбеђење, уследила су добацивања, увреде и псовке.

На самом почетку седнице излагања су имали посланици и власти и опозиције, током којег су посланици „Србије против насиља“ тврдили да су избори покрадени.

Опозиција се, док је реч имао шеф посланичке групе СНС Миленко Јованов, који је истакао да изборне крађе није било, побунила – незадовољна тиме што председавајући, како кажу, не даје реч опозицији.

Нешто после 10 часова настављена је седница парламента на којој би требало да буду изабрани председник и потпредседници парламента.

Конститутивна седница Скупштине Србије наставиће се расправом о избору председника парламента.

Једини предложени кандидат је досадашња председница Владе и потпредседница Српске напредне странке Ана Брнабић.

Подршку њеном избору дале су партије владајуће коалиције и мањинске странке, док опозиција поручује да за Брнабићеву неће гласати.

Јучерашњу расправу обележила је полемика власти и опозиције о бирачком списку, изборима и препорукама међународних посматрача.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here