Састављена кривична пријава због изазивања опште опасности

Група грађана општине Бачка Паланка позива грађане да потпишу кривичну пријаву

Протести у Бачкој Паланци, 03.08. Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – Група грађана која је Општини Бачка Паланка упутила Захтев за оставке на свим функцијама за све чланове Кризног штаба, обавештава грађане општине Бачка Паланка да су адвокати Бачке Паланке саставили кривичну пријаву која позива на кривичну одговорност (једног или више одговорних лица за која постоји основана сумња да су извршила кривично дело изазивање опште опасности из чл. 278, ст. 2 у вези са чл. 288, ст. 2 Кривичног законика РС, као и других кривичних дела по оцени Јавног тужилаштва) и биће предата Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.


Они додају да ће се грађански скуп и потписивање кривичне пријаве одржати у четвртак, 10.8. од 19:00 часова и додају да је за овакву врсту потписа потребно понети са собом лична документа.

„Позивамо вас да се окупимо у што већем броју и ставимо свој потпис, како би се убрзао процес утврђивања одговорности. Уколико желите да у току данашњег и сутрашњег дана сакупљате потписе у својој околини, молимо да се за формулар који треба иштампати, јавите на мејл [email protected]“, наводи група грађана.

Подсећамо да су грађани Захтев за оставке на свим функцијама за све чланове Кризног штаба Општине Бачка Паланка предали у уторак (08.08.2023.) на писарници Општине Бачка Паланка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here