Војници Србије и два хеликоптера послати да помогну поплавама разореној Словенији

"Иако је ситуација и даље врло тешка и критична, наша војска и наши војници спремни су да буду на висини задатка, да се нађу у помоћи пријатељима из Словеније".

Фото: Министарство одбране

Припадници Војске Србије данас су отпутовали у Словенију, како би помогли становништву те земље погођене поплавама, преноси 021.rs.


У Словенију су данас, с војног аеродрома „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници упућена 22 припадника Војске Србије и хеликоптери „H-145“ и „Mi-17“.

Министар одбране Милош Вучевић нагласио је да, на захтев председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и Владе Србије, данас наша војска шаље прву групу припадника у Словенију, како би помогли становништву.

„Иако је ситуација и даље врло тешка и критична, наша војска и наши војници спремни су да буду на висини задатка, да се нађу у помоћи пријатељима из Словеније. Тиме још једном показујемо да је Србија искрен и кредибилан партнер и пријатељ, а пријатељи се показују кад је мука и кад је невоља, јер лако је кад је добро“, рекао је министар одбране.

Према његовим речима, у Словенију су данас упућени припадници из Ратног ваздухопловства и 63. падобранске бригаде, а сутра копненим путем креће конвој са осам цистерни – четири за гориво, четири за воду, као и још 34 припадника Војске Србије.

Словенија се већ неколико дана бори са поплавама насталим због обилних падавина и последицама једне од најгорих природних катастрофа које су погодиле ту земљу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here