У парку „Тиквара“ отворен међугенерацијски спортски парк

Саопштење Општине Бачка Паланка поводом отварања парка.

У парку „Тиквара“ у Бачкој Паланци, 30 новембра отворен је међугенерацијски парк, о чијем је отварању Општина Бачка Паланка јавност обавестила саопштењем које преносимо у целости.


„Парк се састоји од игралишта за децу, опремљеног теретаном на отвореном, бетонским столовима за стони тенис, стони фудбал и шах, а отворили су га директор Републичког ПИО фонда Реља Огњеновић и председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница. Огњеновић и Шушница су уз игралиште посадили 4 саднице новог дрвећа а приликом уређења је посађено 25 садница високих лишћара и четинара и 40 садница жбуња.

– Унапређе квалитета живота пензионера, њиховог животног стандарда али и међунерацијска солидарност и њихово активно учешће у животу спадају у приористете ПИО Фонда. Поред повећања пензија, 20.000 динара које смо данас исплатили и пензионерске картице, ми смо покренули пројекат међунерацијске солидарности. Циљ је да смањимо разлике између генерација и да наше најстарије активније укључимо у друштвени живот и да кроз дружење најмлађи нарашатаји науче нешто од најстаријих – рекао је директор Републичког ПИО фонда Реља Огњеновић.

У оквиру свечаног отварања најмлађи, али и најстарији становици Бачке Паланке имали су прилику да испробају нове спортске реквизите.

– У питању је значајан пројекат за нашу општину који ће највише користити деца, али ће послужити и спортистима и рекреативцима, али и бакама и декама који могу да одиграју партију шаха док чекају своје унучиће. Ово није једини пројекат кад су у питању дечија игралишта у општини Бачка Паланка. Урадили смо још три оваква игралишта, два у Челареву и једно у Обровцу. Укупно четири међугенерацијска игралишта. Такође, општина Бачка Паланка је из сопственог буџета са 9,1 милиона динара финансирала уређење спортског терена и дечијег игралишта у блоку Партизан – рекао је преседник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница.“

Пројекат међугенерацијског парка у „Тиквари“ у целости је финансирао Републички ПИО фонд, а радове је извео ЈКП „Комуналпројект“ из Бачке Паланке, наводи се у саопштењу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here