У Пивницама након невремена ситуација стабилна – Оштећено 35 кућа

У недељу (05.11.), око 12 часова, тешко олујно невреме погодило је Пивнице у општини Бачка Паланка и нанело тешку материјалну штету селу. 


Како сазнајемо од Ане Часар, председнице Месне заједнице Пивнице, у олујном невремену које је погодило Пивнице највише су погођене Војвођанска улица и улица Петра Драпшина где су порушени електрични стубови и покидане електричне жице.

Како каже, становници појединих улица су били без електричне енергије један дан, искључен је високи напон и био је заустављен саобраћај док су се санирале последице невремена.

У отклањање последица невремена у Пивницама били су укључени Електродистрибуција Врбас, ЈКП „Комуналпројект“ и „Чегар Електро“, као и ДВД Пивнице и ДВД Силбаш. Приоритет је била безбедност грађана, а заиста смо захвални службама које су се ангажовале и брзо нормализовале ситуацију, истиче она.

Тренутно је на евиденцији месне заједнице тридесетпет кућа које су пријављене да су оштећене у невремену и један пластеник. У наредном периоду очекује се да Општинска управа да обиђе објекте који су пријавили штету.

Електроснабдевање и водоснабдевање је нормализовано у селу, док Основна школа није радила у понедељак због провере безбедности објекта. 

Кућа која је била снимљена током олујног невремена je у моменту невремена била празна, власник куће је био одсутан тог дана.

Из месне заједнице позивају мештане да, уколико имају било какав проблем који се тиче отклањања штете настале током невремена, проблем пријаве на број телефона 021/756-588.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here