У Силбашу у плану изградња трибина поред фудбалског игралишта

Планови Месне заједнице Силбаш

554
Фото: Wikipedia

По последњем попису у Силбашу је настањено нешто више од 2000 житеља. Место се препознаје по марљивим пољопривредницима, а један од његових заштитних знакова, свакако је и, чувени силбашки бостан.


У овом месту наше општине, немају већих проблема са путном инфраструктуром, водоснабдевањем и бројем незапослених грађана. На основу потреба, и изнетих захтева грађана МЗ Силбаш, Бранислав Шушница председник општине, издао је налог да се уради пројекат уређења простора око школског дворишта и изграде трибине поред фудбалског игралишта.

Пројекат је урадио ЈП „Стандард“. Ово је био први услов, како би се добиле адекватне дозволе за реализацију пројекта који обухвата уређење школског дворишта, изградњу трибина поред фудбалског игралишта и уређење простора у непосредној близини школе. На овом простору, наредне године, требао би бити урађен и парк. Он ће пре свега бити намењен, деци и омладини, која ће се уњему окупљати. За реализацију овог посла, ће се највероватније обезбедити средства од локалне самоуправе, или од виших нивоа власти.

Међутим, најважније је свакако, да ће се то реализовати, а у зависности од обезбеђења средстава, зависиће и када ће овај посао бити завршен.

– У МЗ Силбаш, током ове године планирамо да изградимо трибине, на терену месног фудбалског клуба „Наша звезда“, каже Милан Крагуљац, председник Савета МЗ Силбаш и посланик у Скупштини АП Војводине. Наредне године, у плану је партерно уређење око ОШ „Браћа Новаков“. Током ове године планирана је, дакле, изградња трибина. У поменуте послове требало би да буде утрошено око 20 милиона динара. Капацитет седећих места на новоизграђеним трибинама биће око 400. На фудбалском терену је урађена дренажа, редовно се одржава, тако да је он у веома добром стању. Свлачионице су раније сређене, а у клупским просторијама је такође раније, направљен кафић.

– Клуб је иначе, био у веома тешкој материјалној ситуацији током прошле године. Сада су финансије стабилизоване, а циљ је да се клуб одржи у ПФЛ Сомбор. Изградњом трибина ове године, као и партерног уређења око школе, била би комплетирана изградња и уређење око спортске сале, односно школе. На тај начин створиће се, доста добри услови за спорт, али и рекреацију младих. Дечје игралиште за најмлађи узраст, које се налази поред фискултурне сале, биће дислоцирано, тако да би простор око школе и фудбалског терена био намењен искључиво, нешто старијој деци и омладини.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here