Уместо дрвећа поломљеног у олуји Општина Бачка Паланка планира садњу нових стабала

Саопштење за јавност Општине Бачка Паланка

3003

Уместо стабала која су поломљена и изваљена у орканским олујама на територији општине Бачка Паланка биће посађене нове саднице, закључено је на првом састанку Радне групе општине Бачка Паланка за санацију и реконструкцију зеленила уништеног у невремену. Радна група је формирана на иницијативу председника општине Бранислава Шушнице и њен задатак је да направи план поновног озелењавања, количину садница и одабир врста за садњу. Радну групу чине стручњаци Института за низијско шумарство и животну средину, ЈП „Војводинашуме“ и НП „Фрушка гора“, представници општине и општинских комуналних служби.  

Радна група ће на основу података од надлежних инистутуција које су донеле план сече, направити план садње, који ће бити усаглашен са катастром подземних инфраструктура.

У акцију озелењавања поред „Војводинашума“ и НП „Фрушка гора“ биће укључене и локалне друштвeно-одговорне компаније.

– Ми тренутно приводимо крају радове на санацији оштећења на објектима јавне намене, за шта су нам средства обезбедили Влада Републике Србије и Покрајинска влада. Такође, у непрестаној смо комуникацији с надлежним службама Владе Србије ради обезбеђивања државне помоћи за грађане којима су оштећени објекти у невремену. На територији наше општине оштећено је више од 6.000 кућа. Поред тога, важно је да урадимо и санацију уништеног зеленила, jeр је дрвеће важно за квалитет живота наших грађана – рекао је Бранислав Шушница председник општине.

Бачка Паланка, 20. септембар 2023. године.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here