Дајмо заједно шансу Тањи из Гајдобре да се врати пуној животној снази

Један секунд је променио све, а Тања није изабрала ово! Замислите да треба да идете да примите терапије, а немате динара да платите превоз до Новог Сада.

Тања Митровић из Гајдобре, млада жена, која је до недавно живела нормалним животом, суочила се са озбиљним здравственим изазовима након што је доживела руптуру средње мождане анеуризме у априлу ове године. Процес оздрављења је дуг и захтеван, а Тањи је потребна наша помоћ.


Четвртог априла, док је била на послу у Новом Саду, где је и живела као подстанар, осетила је главобољу и трњење руку и ногу, након чега је пала у несвест и завршила у коми. Брзом реакцијом лекара, њен живот је спашен, али су последице остале. Она не може да помера десну руку и ногу и тешко прича.

Један секунд је променио све – Тања није више способна да сама ради 

Након две тешке хируршке интервенције и месеци борбе, Тања се сада налази у фази рехабилитације у Новом Саду. Међутим, суочава се са тешкоћама у финансирању даљег лечења код логопеда, неуропсихијатра и физијатра.

Њени родитељи су већ уложили много у њено лечење, али тренутно немају довољно средстава за даљу подршку. Тања, која је тренутно на боловању, није примила новчану надокнаду још од априла, а износ који ће добити је неизвестан.

Тренутно Тања борави код родитеља у Гајдобри, удаљеној 15 км од Бачке Паланке и 40 км од Новог Сада. Њени родитељи немају аутомобил, а Тања нема финансијских средстава за одлазак на лечење, као ни могућност да оду код ње да је посете док прима терапију.

Тања има слепог брата, а кућа им је оштећена у невремену

– Моја Тања је један велики борац. Сама је живела у Новом Саду као подстанар, много је радила и била је узоран радник. Радила је у једном познатом ресторану, била је вредна и није ником износила њене проблеме. Тешко ми је да гледам своје дете како се мучи, није заслужила да доживи ово, а још теже ми је што сам ограничена да јој помогнем. Срце ми се цепа и тешко ми је да преживим сваки дан. Моје друго дете, мој син је слеп од четврте године, од последица вакцине и Тања ми је била велики ослонац. Међутим, поред свега овога, кућа нам је уништена у невремену, уништене су ролетне, кров и потребно је да се изнесе шут и почисти. Ја тренутно немам могућности никога да платим, а ни снаге да се покренем – прича Зденка Цвијетић, Тањина мајка за БАП ВЕСТИ.

Око скупљања помоћи ангажовао се и хуманитарац из Челарева, већ добро познат Бачкопаланчанима, Драган Ступар, чија је Тања дугогодишња пријатељица, који нас је и упутио у овај случај. Пријатељи и добронамерни људи позвани су да се придруже у пружању подршке Тањи. Уплате и донације могу се упутити на следећи жиро рачун преко Драгана:

Име примаоца: Драган Ступар
Број жиро рачуна: 340-32005175-49
Банка: Ерсте Банк Србија

За додатне информације, можете контактирати Драгана Ступара на број телефона: 060/1675677 или Тањину мајку на број: 064/9441501

Дајмо заједно шансу Тањи да се врати пуној животној снази, укључите се некако да помогнете.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here