„Бебелак-3” санитарно исправан

Почело повлачење производа због декларације

Фото: Canva

„Бебелак-3 прекинутри” додатак исхрани за децу на бази млека, потпуно је санитетски исправан, саопштено је из компаније „Кибид” д. о. о., која је генерални дистрибутер овог производа. Наглашено је да је, у складу с решењем инспекције, започет процес повлачења тог производа због неусклађене декларације, преноси Танјуг.


Поводом писменог решења Сектора за инспекцијске послове Министарства здравља о повлачењу дијететског производа „Бебелак-3 прекинутри” – додатка исхрани за децу на бази млека са додатним витаминима, олигосахаридима мајчиног млека и омега-3 масним киселинама, од 12 месеци старости, нето 400 грама, из компаније „Кибид” је саопштено да су одмах предузете „све мере из решења” и започет „процес повлачења назначеног производа”.

Истовремено обавештавају све кориснике да је „Бебелак-3” потпуно санитетски исправан и да његов квалитет није доведен у питање. Како објашњавају у тој компанији, производ се повлачи због неусклађености између декларације и прописаног текста Министарства здравља и других надлежних институција.

„На основу уочене неусаглашености у тексту декларације на терену на производу ’бебелак-3 прекинутри’ недавно је извршен надзор санитарне инспекције Министарства здравља и том приликом, уочено је да текст декларације на овом производу не одговара у потпуности одобреном тексту декларације од стране Фармацеутског факултета”, пише у саопштењу.

Поменути производ пуштен је у промет са старом декларацијом, а не са измењеним текстом на основу обновљене регистрације 26. јула 2022. године. Компанија „Кибид” ће у најкраћем року извршити усклађивање са најновијим прописима а на основу налаза инспекције, како не би дошло до забуне међу потрошачима и како би се производ што пре вратио у продају. Као и увек до сада, компанија „Кибид” сарађује са свим надлежним институцијама како би обезбедила квалитетну и безбедну исхрану и додатке у исхрани за најмлађе, наведено је из тог предузећа.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here