Два возача „Дунавпревоза“ заробљена у манастиру на Косову: „Добро смо“

Туристи из Новог Сада и два возача из Гајдобре и Бачке Паланке чекају припаднике Еулекса

Фото: Al Jazeera (EPA)

Група наоружаних, маскираних људи упала је у недељу (24.09.) блиндираним возилом у манастир Бањска у ком се налазе и два возача бачкопаланачког „Дунавпревоза“, Вељко Биберчић из Гајдобре и Марко Зорић из Бачке Паланке. Како сазнајемо, они су до манастира возили туристе из Новог Сада.


У манастиру Бањска, у месту у ком се догодила вишечасовна пуцњава, налази се педесетак туриста из Новог Сада, као и двојица возача из бачкопаланачке општине. Како БАП ВЕСТИ сазнају, они су добро, још увек су затворени у манастиру и како кажу, чекају припаднике Еулекса да их спроведу до границе.

Како кажу за БАП ВЕСТИ, у недељу (24.09.) током дана почела је пуцњава и трајала је до раних јутарњих часова у понедељак.

Поводом дешавања на Косову и у манастиру у недељу се огласила Епархија рашко-призренска, која је осудила напад у којем је погинуо полицајац, поручујући да је то озбиљан инцидент који може имати велике последице.

„Тренутно се у манастиру налази група поклоника из Новог Сада, са свештеником, игуманом Данилом и братијом манастира. Ради безбедности, братија манастира и поклоници су се закључали у конак, и храм манастира је такође закључан. Наоружана маскирана лица се крећу по дворишту и чују се повремено пуцњи“, наведено је у јучерашњем саопштењу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here