Џони Деп биће одликован Златном медаљом за заслуге Републике Србије

302

Амерички глумац Џони Деп биће одликован Златном медаљом за заслуге Републике Србије за изузетан допринос локалној уметничкој заједници, а то признање биће му уручено на Сретење, 15. фебруара, поводом Дана државности, саопштила је данас агенција за комуникације New Media Team (NMT).

То је било најављено прошле године у октобру када је председник Србије Александар Вучић у Београду. Вучић на састанку са холивудским глумцем нагласио да ће у знак захвалности за поштовање које указује Србији, као и због бројних пројеката који у Србији запошљавају велики број младих људи, одликовати Џонија Депа на свечаној церемонији на Дан државности Србије.

Деп је у Београду у октобру прошле године промовисао анимирани серијал „Pafins imposibl“ (Puffins Impossible), произведен у Србији и креиран у студију за производњу анимираних садржаја Jevrolino Studios (Iervolino Studios -IES), у власништву Андрее Јевролина и леди Монике Бакарди, док продукцију потписује „Archangel Digital Studios“ (ADS) Милоша Биковића.

Активно учешће у промоцији серијала „Pafins imposibl“, у којем Џони Деп позајмљује глас и карактер главном јунаку, као и његове похвале о изузетној креативности младих људи у Србији и њиховом професионализму, помогли су у позиционирању локалне уметничке сцене на светској мапи филмске индустрије, наводи се у саопштењу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here