Ево који су нерадни дани у 2024. години

Почетком маја нас очекује дужи одмор

13092
Фото: Canva

Нерадни дани крећу одмах по доласку наредне године, а то су 1. и 2. јануар (понедељак и уторак), који спадају под празник Нова година.


Следећи дан када ће запослени одмарати је један од највећих хришћанских празника, Божић 7. јануара који пада у недељу.

Дан државности у 2024. години пада у четвртак и петак 15. и 16. фебруара.

За католике и припаднике других хришћанских верских заједница, који са собом носе слободне дане од 29. марта до 1. априла. У априлу, припадници исламске заједнице имаће слободан и Први дан Рамазанског бајрама у среду, 10. априла.

Празник рада у нашој земљи гарантује два слободна дана, 1. и 2. мај, а одмах затим следе и Васкршњи празници од 3. до 6. маја, што значи да ће грађани имати шест везаних дана за време којих неће радити.

Са друге стране, припадницима исламске заједнице слободан дан следи Првог дана Курбанског бајрама 16. јуна. Припадницима јеврејске заједнице слободан је и 12. октобар, када се обележава Јом Кипур.

Наредне године Дан примирја у Првом светском рату биће нерадни понедељак, 11. новембра.

За католике и припаднике других хришћанских верских заједница, први дан Божића, у среду 25. децембра, такође се неће радити.

Подсећамо, ако један од датума када се празнују државни празници Републике Србије падне у недељу, не ради се првог наредног радног дана. Ово се не примењује када су у питању верски празници. Такође, припадници различитих верских заједница имају право на слободан дан кад год њихова верска заједница обележава неки празник.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here