Грађани који буду штедели струју имаће велике попусте

"Не планирамо да идемо са искључењима, али они који сами буду штедели даћемо им додатни попуст"

905
Извор: Pixabay

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да нису планиране никакве рестрикције струје и искључења и најавио да ће уместо тога грађани који буду штедели струју добити велики попуст.


„Нова влада ће ускоро направити план, али смо о томе већ разговарали и влада ће за месец дана о томе обавестити грађане. Они који уштеде струју у односу на исти месец претходне године, на пример, септембар на септембар итд. имаће драстичне попусте на цену електричне енергије“, истакао је Вучић у обраћању јавности.

Дакле, не планирамо да идемо са искључењима, али они који сами буду штедели даћемо им додатни попуст, какав нису очекивали, рекао је Вучић.

Каже да је држави јефтиније да плати 57 евра по мегавату, колико нас кошта производња струја иако се продаје грађанима за око 41 евра.

Па уз те попусте нека кошта и 100 евра по мегавату, то је јефиније него да увозимо струју када буде коштала 1.000 евра по мегавату, нагласио је он.

„Желимо да грађани не осете ништа и да то буде на добровољној бази, а да може да уштеди и да му рачун, на пример, уместо 4.000 динара буде 3.000 динара“, навео је Вучић.

Тако ћемо да зарадимо јер ћемо мање да увозимо, додао је председник.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here