Вучић: Младима најмање још по сто евра до почетка јуна

Председник Србије Александар Вучић најавио да ће за младе људе бити издвојено по најмање још сто евра до краја маја, најкасније почетком јуна.


Александар Вучић је за телевизју Хепи изјавио да се састао са премијерком Аном Брнабић, министром финансија Синишом Малим и најавио нову помоћ за младе старости од 16 до непуних 30 година.

За младе људе, којима је почетком фебруара исплаћена помоћ, биће издвојено најмање по још сто евра до краја маја, најкасније почетком јуна, свакако пре Видовдана, рекао је Вучић.

„Дакле, продужићемо тај рок са 16 до непуних 30 година. То је још око 102 милиона евра које ћемо издвојити за младе људе“, напоменуо је председник и приметио да то „неће бити пре избора“.

Председник је навео и да у четвртак почиње исплата по 20.000 помоћи за пензионере.

„Ми тиме показујемо да у време короне, кризе за коју нисмо криви, како енергетске, тако и инфлаторне у целом свету, желимо да помогнемо људима, да подстакнемо додатну потрошњу, као што подстичемо додатне инвестиције и извоз, да бисмо економски раст подигли на виши ниво. То је суштина напретка и шта можемо да урадимо за људе“, истакао је Вучић.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here