Neko i danas dobio pomoć, a kad stiže prvih 30 evra?

Deo pomoći iz trećeg paketa isplaćen je i danas

1230

„Za 1.122.787 radnika danas smo uplatili drugu polovinu minimalne zarade iz trećeg paketa pomoći privredi i građanima za ovu godinu“, kaže ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali.


On za Tanjug navodi da se za ovu pomoć prijavilo 230.805 privrednih subjekata, što fizičkih, što pravnih lica i podseća da ukupna vrednost paketa iznosi 266 milijardi dinara.

30 evra

„Ovo je još jedna potvrda koliko nam je država jaka kao i da svako obećanje koje damo u dan i dinar ispunimo. Prošle nedelje je za naše najstarije sugrađane isplaćeno po 30 evra pomoći, a u petak i za one koji primaju socijalnu pomoć ili su pod upravom zavoda za kaznene sankcije“, kaže Mali.

Prema njegovim rečima u sredu počinje i isplata prvih 30 evra građanima koji su se za pomoć prijavili.

„Očekujem da ćemo već prvog dana isplatiti novac za najmanje 630.000 građana a onda ćemo u narednih par dana isplatiti novac i ostalima“, kaže Mali.

Pomoć za građane KiM

Podseća da prijava za pomoć traje do 15. maja i navodi da odmah nakon toga sledi isplata pomoći za naše sugrađane na teritoriji Kosova i Metohije, kojima će, uključujući i decu biti isplaćeno po 100 evra, a za nezaposlene po 200 evra.

Od 30 do 600 evra: Vučić podelio vesti koje će mnoge obradovati VIDEO

„Ciljamo i na veću stopu rasta“

Autoprevoznici

„Do kraja meseca sledi i isplata druge rate od po 600 evra po autobusu za autoprevoznike. Dakle, do sada smo ispunili svako obećanje, a tako će biti i nadalje, jer ima novca“, kaže Mali za Tanjug.

Danas i isplata penzija

Podsetimo, uz to, za penzionere iz kategorije zaposlenih koji primanja dobijaju na kućne adrese ili na šalterima pošta, danas počinje isplata penzija za april, objavio je Republički fond za penzijsko-invalidsko osiguranje.

Sa ovim čekom penzionerima sleduju isti iznosi kao i prošlog meseca, a isplata penzija preko tekućih računa počeće sutra.


Pogledaj: Kakva je trenutna epidemiološka situacija u opštini Bačka Palanka? (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here