Постигнут договор о минималцу, детаљи следеће недеље

Влада је послодавцима понудила да се повећа неопорезовани део зараде

Фото: Getty images

Представници синдиката, послодаваца и Владе постигли су договор о повећању минималне зараде, али ће конкретни детаљи бити саопштени 7. септембра, незванично сазнаје РТС.


Нова рунда разговора о повећању минималне зараде од јануара одржана је у среду (30.08.). Током јучерашњих преговора, није изгледало да ће представници синдиката, послодаваца и Владе доћи до компромиса.

Међутим, како РТС незванично сазнаје, договор о повећању минималца је постигнут, али ће конкретни детаљи бити саопштени 7. септембра. Како је раније пренео РТС, држава је предложила повећање на 47.000, а синдикати траже 52.000 динара.

Истовремено, Влада је послодавцима понудила да се неопорезовани део зараде повећа са 21.700 на 25.000 динара. Након јучерашње рунде разговора, огласио се само министар финансија Синиша Мали на друштвеним мрежама.

„Очекујемо да почетком септембра буде познат и тачан износ минималне зараде, али то ће свакако бити највеће процентуално повећање у историји. Важно је да то повећање буде балансирано, како бисмо одржали пуну запосленост. Захваљујем се послодавцима и синдикатима на конструктивном дијалогу“, објавио је Мали.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here