Правилник за регистрацију лаких електричних возила од данас на снази

Након 15. јуна у саобраћају неће моћи да учествују лака електрична возила на којима није постављена налепница

1367
Foto: Canva

Правилник о начину издавања, вођења евиденција, изгледу и начину постављања налепница за лака електрична возила ступио је данас на снагу, а сви који поседују лака електрична возила моћи ће да затраже налепницу за регистрацију која ће трајати до 15. јуна ове године.


У Службеном гласнику је објављено да након 15. јуна у саобраћају неће моћи да учествују лака електрична возила на којима није постављена налепница. Правилник о начину издавања, вођења евиденција, изгледу и начину постављања налепнице за лака електрична возила садржи детаљна упуства, као и изглед налепнице.

У захтеву за издавање налепнице треба навести личне податке – име и презиме, ЈМБГ, датум рођења, место рођења, податке о пребивалишту – место, поштански број, улицу и кућни број, телефон, мејл адресу, као и податке о лаком електричном возилу – марка, трајна номинална снага електромотора, највећа конструктивна брзина и маса празног возила.

Уз захтев се мора доставити и техничка документација за лако електрично возило, из које се може утврдити марка возила, трајна номинална снага електромотора, највећа конструктивна брзина и маса празног возила.

Пријем и обрада захтева, издавање и постављање налепнице врши се на местима која су наведена на сајту Агенције за безбедност саобраћаја abs.gov.rs, преноси Танјуг.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here