„Будите спремни, ако Америка тестира нуклеарно оружје, онда ћемо и ми“

Путин наложио војсци

Фото: Pixabay

Русија обуставља учешће у споразуму о стратешком офанзивном наоружању, изјавио је председник Русије Владимир Путин у обраћању Федералној скупштини.


„Не излази, већ обуставља”, рекао је он, истакавши да Русија, пре него што се врати разговору о овом споразуму, мора да зна како да узме у обзир арсенале Француске и Велике Британије, односно целог НАТО-а.

Подсетио је да је Америка почетком фебруара прошле године затражиле од Москве да се врати реализацији Споразума о стратешком офанзивном наоружању, укључујући инспекцију нуклеарних објеката.

Вашингтон је затражио да се реализују све тачке споразума, док сама „планира да се понаша како хоће“.

„То је нека врста театра апсурда. Знамо да је запад директно умешан у покушаје кијевског режима да изведе нападе на базе наше стратешке авијације”, рекао је Путин. Он је истакао да су за то коришћени дронови које су модернизовани, уз помоћ стручњака НАТО-а.

„А сада још желе да врше инспекцију наших војних објеката. У садашњим условима, садашњој конфронтацији, ово изгледа глупо”, нагласио је Путин.

Он је истакао да Москва поседује информацију да Вашингтон разматра могућност тестирања нуклеарног оружја. Указао је да се то дешава када се у Америци прави нова нуклеарна муниција, преноси Спутњик.

„У овој ситуацији Министарство одбране и корпорација Росатом треба да буду спремни за тестирање нуклеарног оружја. Ми први, наравно, то нећемо урадити, али ако Америка обави тестирање, и ми ћемо то урадити“, закључио је председник.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here