Срушио се мост у Балтимору, велики теретни брод ударио у стуб (ВИДЕО)

Велики теретни брод ударио у стуб моста

774
Фото: Screenshot/X

Мост „Френсис Скот Ки“ у Балтимору срушио се након што је у један од носећих стубова ударио велики теретни брод. Најмање седморо људи и неколико возила упало је у реку, саопштила је ватрогасна служба Балтимора. Акција спасавања је у току.


Мост „Френсис Скот Ки“ у америчком граду Балтимору срушио се у реку Патапско након што је рано јутрос у један од носећих стубова ударио теретни брод, преносе медији.

Директор комуникација ватрогасне службе града Балтимора Кевин Картрајт потврдио је да је дошло до „инцидента“ када је у мост ударило „велико пловило“ због чега се срушио у реку.

„У реку је упало седморо људи и неколико возила“, рекао је Картрајт, а пише Би-Би-Си. У току је акција спасавања и у овом тренутку нема извештаја о повређенима или жртвама.

Власти савезне државе Мериленд саопштиле су да се саобраћај одвија заобилазним путем, као и да су сви прилази мосту затворени.

Градоначелник Балтимора Брендон Скот написао је на Иксу (Твитеру) да је упознат са инцидентом на мосту „Френсис Скот Ки“ и да је у контакту са локалним властима.

Службе су навеле да је велики теретни брод ударио у стуб моста око 01.30 часова према локалном времену.

Брод „Дали“ пловио је под заставом Сингапура, а био је на рути за Коломбо у Шри Ланки. Дужина брода је око 300 метара.

Мост „Френсис Скот Ки“ је са приступним саобраћајницама дугачак око три километара и део је обилазнице око Балтимора. Налази се изнад пролаза у балтиморску луку.

Погледајте видео ОВДЕ.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here