За остваривање станарског права жена у Војводини 41 милион динара

Конкурс траје до половине новембра

НОВИ САД – Унапређење положаја жена у циљу остваривања њиховог станарског права још један је у низу конкурса који реализује Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова. За ту намену опредељен је скоро 41 милион динара, а конкурс је отворен до половине новембра. 


Бесповратна средства за куповину некретнине с циљем унапређења положаја жена износе 40.800.000 динара, што значи да ће једна породица или самохрана мајка имати право на 1.200.000 динара или око 10.000 евра помоћи при куповини некретнине. Један од услова је да барем једно лице не буде старије од 45 година, да има пребивалиште на подручју Војводине и да није већ власник или сувласник одређене некретнине.

Конкурс је објављен у септембру и траје до половине новембра, с тим, како наглашавају у секретаријату, правилно попуњене пријаве требало би доставити лично или поштом, а све информације могу се пронаћи на сајту Покрајинског секретаријата.

Покрајински секртаријат ће наставити да подржава и јача социјалне структуре друштва, а једна од вредних пажње била је и недавна акција помоћи лицима са инвалидитетом, укључујући и подршку удружењима за друштвену бригу о деци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here