Због тровања храном у ресторану „Tortilla Casa“ у Новом Саду 18 особа завршило у болницама

"Tortilla Casa" не ради у "Променади"

Фото: 021.rs

Због тровања храном, за које се сумња да се догодило у ресторану мексичке хране „Tortilla Casa“ у „Променади“, током викенда је збринуто 18 особа, међу којима су и деца.


Они су збринути у Клиничком центру Војводине и Дечијој болници. Међутим, ово није коначан број особа које су имале проблема, јер се нису сви јавили у здравствене установе.

Осим тога, било је и лакших случајева који су се током празника обратили и дежурној служби Дома здравља и ноћној амбуланти, те нису морали у Инфективну клинику.

Како 021.рс наводи, објекат „Tortilla Casa“ у „Променади“ не ради данас, док други објекат овог ресторана мексичке хране у Новом Саду ради редовно.

У Клиничком центру Војводине за 021.рс наводе да су у петак имали десетак пацијената, а у суботу још неколико њих, који су прегледани и примљени у Инфективној клиници.

„У Амбуланту Клинике за инфективне болести у току петка и суботе прегледано је 17 пацијената са знацима алиментарне интоксикације, са лакшом клиничком сликом. Након опсервације, комплетне дијагностике, лекарске помоћи и збрињавања пацијенти су отпуштени на кућно лечење“, поручују у КЦВ.

У овој здравственој установи не прецизирају колико је деце, а колико одраслих примљено са симптомима тровања храном.

У Дечијој болници су за 021.рс кажу да су хоспитализовали једно дете које је доброг општег стања. Додају и да се за додатне информације обратимо КЦВ-у, јер се деца са симптомима тровања шаљу на Инфективну клинику.

Овог понедељка нема нових информација од инспекцијских или других државних органа о томе шта се предузима поводом случаја тровања храном.

У међувремену, продајно место „Tortilla Casa“ у „Променади“ је једино затворено у овом тржном центру, али нема никаквог обавештења због чега не ради.

Из фирме која управља ланцем „Tortilla Casa“, као ни из ТЦ „Променада“, није било никаквих информација у вези са овим случајем.

До сада се огласила једино санитарна инспекција у којој је за 021.рс речено да су заједно са колегама из ветеринарске инспекције хитно и ванредно контролисали овај мексички ресторан.

Навели су и да нису утврђени санитарно-хигијенски недостаци, али да су узети узорци хране и брисева ради лабораторијског испитивања њихове хигијенске исправности, као и да су сви запослени упућени на ванредне санитарне прегледе.

Резултати анализа ће, како је наведено, бити познати у наредном периоду.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here