Чека нас нагли скок температуре

Временска прогноза

Foto: Nenad Samardžija

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) рано јутрос, око 4 сата издао је упозорење за подручје Србије на нагло топљење снега које ће трајати од сутра, 30. новембра па све до 3. децембра.


– Од четвртка после подне до суботе нагли пораст температуре у већини места. На планина интезивно топљење снега у комбинацији са јаким јужним ветром. Најтоплије ће бити у петак 1.12. са дневним максимумима од 14 до 22 степена а у Тимочкој Крајини око 7 степени уз интензивно топљење снега у планинским пределима у комбинацији са јаким ветром. За викенд, 2-3.12. захлађење – наводи се у упозорењу.

Подсетимо, у среду хладно али углавном суво. Током дана само понегде провејавање снега, док се после подне очекује претежно сунчано време. Дуваће појачан северозападни ветар који ће увече ослабити и окретати на јужни смер. Дневни максимум у среду од 0 до +7 степени Целзијуса.

У четвртак ће над на доминирати антициклон, док ће се преко средишње Европе премештати нов хладан фронт на којем ће уследити развијање секундарне циклонске активности, пишу Новости.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here