Данас 33 степена. Кад нас очекује пад температуре?

Временска прогноза

Фото: Марко Пудић

Како је саопштио РХМЗ у целој Србији је на снази жути метео аларм због екстремно високе температуре.


У Србији ће данас, након свежег јутра, током дана бити сунчано и врло топло. Ветар слаб југоисточни, источни и североисточни. Притисак око или мало изнад нормале. Минимална јутарња температура од 8°Ц у Пожеги до 19°Ц у Београду, а максимална од 30°Ц у Димитровграду до 34°Ц на северу Србије. Увече ведро. Температура у 22х од 16°Ц до 24°Ц.

Како је данас саопштио Републички хидрометеоролошки завод у целој Србији је на снази жути метео аларм због екстремно високе температуре. Жуто упозорење значи да је време потенцијално опасно.

„Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике“, наводи се на званичном сајту РХМЗ.

Време наредних дана

У среду сунчано и врло топло уз мало облака поподне. Ветар слаб јужни и југозападни. Притисак око нормале. Минимална јутарња температура од 9°Ц до 19°Ц, максимална од 31°Ц до 34°Ц. Увече суво и пријатно топло. Температура у 22х од 18°Ц до 25°Ц.

У четвртак неколико степени нижа температура уз променљиво облачно време са сунчаним интервалима и могућом појавом краткотрајне кише или локалних пљускова са грмљавином током дана. У петак и суботу још мало нижа, али пријатна температура уз дневни развој облачности са сунчаним периодима. Могућа је појава краткотрајне кише или локалних пљускова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here