Јануар какав се не памти: Температуре екстремно изнад просека

Данас чак 18 степени

Фото: Саша Антал

Стабилно, сунчано и веома топло време наставља се и у првим данима нове године. Поље високог ваздушног притиска које се и даље налази изнад Медитерана доноси нам веома топлу ваздушну масу, док у исто време спречава продор кишоносних облака са севера до наше земље, наводи метеоролошкиња Euronews Srbija Љубица Гојковић.


Време ће и данас у целој земљи бити претежно сунчано, са слабим ветром и температуром екстремно изнад просека.

Температура ће у западним и северним пределима достизати 18 степени, у Београду и централној Србији очекује се око 17, док на истоку и југу ипак остаје мало свежије са температуром од 10 до 14 степени.

Стиже наоблачење и мањи пад температуре

Сутра долази до промене правца ветра на северозападни што ће узроковати пад температуре у Војводини и западној Србији, али се зато отопљење очекује у источним и јужним пределима где ће локално бити и до 18 степени.

У градовима централне Србије очекује се око 14 степени, а у Војводини температура остаје око 12. подељка.

„Заједно са захлађењем долази до наоблачења, међутим време остаје суво. У среду ће у целој земљи бити претежно облачно, али без падавина, а максимална температура кретаће се око 10 степени“, наводи Гојковић.

Другу половину недеље обележиће смена сунца и облака и релативно топло време. Иако ће на небу изнад Србије бити нешто више облака, због топле ваздушне масе, температура ће се и даље кретати од 10 до 15 степени.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here