Најтоплији дан у овој недељи: Температура до 25 степени

Време наредних дана

Foto: Tanja Knežević

У Србији ће данас бити сунчано и топло време са температуром и до 25 степени. Послеподне следи наоблачење, али без падавина. Метеоролози кажу да је пред нама најтоплији дан у овој недељи. И наредних дана топло, средином наредне недеље киша и пад температуре.


„Поље високог ваздушног притиска доноси нам стабилно време, које се огледа у мирним и топлим данима. Пред нама је најтоплији дан ове недеље. Током дана се у већини места прогнозира око 23 степена, а на кратко ће у Београду и Тимочкој крајини жива у термометру достизати 25. подељак“, каже метеоролог Euronews Србија Љубица Гојковић.

У недељу наоблачење

Време ће бити са сменом сунца и облака, послеподне следи постепено наоблачење, али без падавина.

Она наводи да у већем делу земље ветра данас скоро и да неће бити, међутим у кошавском подручју се средином дана очекује умерен и повремено појачан југоисточни ветар.

„Кошаву ће већ у недељу заменити северозападно струјање, које нам доноси више облака, блажи пад температуре, а слабе, краткотрајне падавине прогнозирају се само за крајњи запад наше земље.

Иако у недељу долази до блажег захлађења, максимална температура неће бити испод 20 степени. У Војводини и Тимочкој крајини температура остаје око 24 степена, док ће у централној и јужној Србији бити свежије“, навела је она.

У понедељак ће још бити променљиво облачно и суво, међутим у уторак увече до наше земље стижу кишоносни облаци. Тренутни прогностички модели за средину следеће недеље најављују облачно, кишовито и мало свежије време, али се за другу половину недеље најављује наставак Михољског лета.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here