Облачно са кишом, наредних дана осетнији пад температуре

Након топлог периода који је многе подсетио на лето, враћа нам се хладније време.

Фото: Александра Шанта

У суботу наоблачење са северозапада доноси пролазну кишу већини крајева уз пад дневне температуре за 5°Ц до 10°Ц у односу на петак. Могући су и краткотрајни локални пљускови са грмљавином, наводи се у прогнози.


Ветар ујутру слаб променљив, а поподне умерен северозападни и северни. Притисак око нормале. Минимална јутарња температура од 5°Ц до 12°Ц, а максимална од 14°Ц на северозападу до 22°Ц на југу Србије, али и тамо у паду поподне. Увече на северу разведравање, а у централним и јужним пределима киша која одлази на југоисток.

Наоблачење са северозапада доноси пролазну кишу већини крајева Војводине уз пад температуре за 7°Ц до 10°Ц у односу на дан раније. Могући су и краткотрајни локални пљускови са грмљавином. Ветар умерен северозападни и северни. Притисак око нормале. Јутарња температура од 10°Ц до 12°Ц, а максимална од14°Ц до 16°Ц. Увече разведравање, најпре на северу Војводине. Слично време у Новом Саду и Суботици.

Време наредних дана

У недељу дужи сунчани периоди и пријатно топло током дана уз слаб до умерен јужни и југоисточни ветар поподне. Притисак мало испод нормале и у опадању. Минимална јутарња температура од 2°Ц до 8°Ц, а максимална од 18°Ц на северу до 21°Ц на југу Србије. Увече наоблачење на западу и северу доноси кишу у ноћи ка понедељку.

У понедељак наоблачење са кишом и јаче захлађење уз пад температуре у току дана у свим крајевима. Увече и у ноћи ка уторку граница снежних падавина се спушта на око 800 мнв. У уторак у свим крајевима хладно, али уз постепено разведравање. Од среде следи пораст температуре.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here