После хладног јутра, сунчан дан. Какво нас време очекује за викенд?

Временска прогноза

Foto: Tanja Knežević

Метеоролог Марко Чубрило у најновијој временској прогнози предвиђа да ће до викенда бити суво уз температуре око просека, а затим ћемо имати на кратко топлије време. Око 10. октобра очекује да поново буде мало хладније, док изгледа за конкретније погоршање и захлађење има после 14. октобра.


Од данас ће опет бити мало свежије и до око 13. октобра углавном суво уз смену отопљења и пролазних, мањих, захлађења.

У петак ујутро очекује се свеже уз минималне температуре од +6 до +16 степени Целзијуса. Током дана ће максимална температура бити слична температури у четвртак, од +16 до +23 степена.

Топлије и сунчано за викенд

– За викенд, уз свежа јутра, током дана ће бити претежно сунчано и топлије уз максималне дневне температуре ваздуха од +19 до +26 степени Целзијуса. Почетком следеће недеље ће се преко источне Европе премештати први јачи продор хладног ваздуха, који ће малим делом вероватно стићи и до нас те ће уз доминацију антициклона хладнији ваздух бити око 10. октобра и условиће нешто ниже максимуме, посебно на северу и истоку региона и они ће се тих дан-два кретати од око +18 на истоку и северу до око +24 на западу и југу региона – каже Марко Чубрило.

Температуре изнад просека

После 11. октобра поново ће бити осетно топлије. Према Чубриловим речима ”око 13. октобра би се максималне температуре ваздуха могле кретати од +19 до +26, локално и око +28 степени Целзијуса, што је знато изнад просека.

– После 13. октобра је могућа промена уз јаче погоршање, кишу и захлађење – закључује метеоролог.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here