Следе нам топли дани

Временска прогноза

388
Фото: @_rodaumagli_ (instagram)

Према прогнози метеоролога-аматера Марка Чубрила, од сутра знатно ређи мразеви, а у ноћи ка петку пролазна киша над већим делом региона.


„Првих десетак дана у фебруару, а посебно 5. фебруара биће изузетно топло, док се промена синоптика почиње назирати око 10. Могућност јачег захлађења и даље стоји као опција, али не пре око 13. фебруара, написао је на свом Фејсбук профилу Марко Чубрило.

Он је додао да ће сутра ујутро још понегде бити умрен мраз, док се после подне прво на северу, а до петка пре подне и над осталим предалима треба очекивати пролазне падавине, снег само понегде углавном преко 800мнв. Количина ће бити врло мала, а понегде их и неће бити.

Максимуми у петак од +2 до +10 степени Целзијуса. Од викенда па све до око 10. под утицајем јаког поља антициклона суво, стабилно и врло топло за овај део године. Псоебно до око 07. фебруара јутарњи мразеви ће бити ретки и врло слаби, док ће се дневни максимуми кретати од +7 до +15,а понегде и до око +17 степени Целзијуса.

„Око 10. фебруара, оперативни прорачуни почињу назирари битну промену синоптике која би нас могла негде око 13.02. вратити у нормалан зимски тренд уз захлађење и падавине те би други део месеца могао бити знатно хладнији од првог уз повратак зиме и у низије. Како је то јако далек период подложан је битним изменама тако да је ово тренутан сигнал и не сме се узети као нешто што је сигурно, истиче Чубрило.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here