Фестивал европског филма у Градском биоскопу

Од 14. до 17. септембра

Извор; Културни центар Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – У Градском биоскопу од 14. до 17. септембра у термину од 21.00 час биће приказани филмови са Фестивала европског филма 2023.


Европска кинематографија једна је од најразвијенијих на светској културној сцени. Квалитет филмова и уметничка дирекција по утицају надилазе границе континента. Фестивал европског филма део је програма делегација Европске уније широм света. Данас више од 90 делегација Европске уније организује овај фестивал, чиме се на планетарном нивоу преноси култура земаља које чине Европску унију, њене вредности и прича.

Четвртак 14.9. од 21.00 филм „Мурина“ (Хрватска, Словенија)

Тензије расту између немирне тинејџерке Јулије и њеног опресивног оца Анте када стари породични пријатељ стигне на њихов дом на хрватском острву. Док Анте покушава да постигне договор који ц́е променити живот, њихово мирно, али изоловано постојање оставља Јулију да жели више од овог утицајног посетиоца, који пружа осец́ај ослобођења током викенда огољеног жељама и насиљу.

Петак 15.9 од 21.00 филм „Луксембург“ (Украјина)

Има много лепих места за умирање. Луксембург није један од њих. Али леп или не, Луксембург чини умирање веома скупим. Када брацћа близанци чују да је њихов одсутан отац болестан у Луксембургу, крећу на пут да га виде последњи пут. Хоцће ли човек кога нађу бити лош тата којег памте?

Субота 16.9. од 21.00 филм „Кратт“ (Естонија)

Деца су, без паметних телефона, препуштена баки. Стварни живот изгледа досадно док не пронађу упутства за Крата – магично створење које ће учинити све шта му господар каже. Филм је освојио награду за најбољу главну глумицу на Филмском и ТВ фестивал у Естонији.

Недеља 17.9. од 21.00 филм „Микадо“ (Литванија, Чешка Република)

Синопсис: Марија (27) је у грозничавој потрази за својим дечком, који се ослободио током његове најновије психотичне епизоде. Наоружана стрпљењем и љубављу, она јури насумичне трагове кроз град. Прича о жртвовању и постизању потпуне слободе.
Улаз је бесплатан.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here