Svečano otvoren 4. Ravno Selo Film Festival (VIDEO)

Zatvaranje festivala će 4. jula pratiti dodela nagrada u svim kategorijama

167
Izvor: RSFF

RAVNO SELO: Čertvrti po redu Ravno Selo Film Festival svečano je otvoren sinoć (01.07.) u 20 časova, koncertom filmske muzike na kojem glumce i pevače prate Novosadski Filharmoničari. 


Festival je otvorio ruski film „Superdeep“ Arsenija Suhina, sa Milenom Radulović u glavnoj ulozi. Sinoć je svečano otvoren četvrti Ravno Selo Međunarodni festival debitantskog filma u ovom vojvođanskom selu. Glumica Tamara Dragičević svečano je otvorila festival.

Gostima se na početku obratio Lazar Ristovski, inače Ravnoselac i osnivač festivala i objavio da je juče postavljen kamen temeljac novog Doma kulture.

Festival je otvoren tradicionalno koncertom filmske muzike. Izvođači su u pratnji Vojvođanske filharmonije pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtića izveli poznate filmske numere. Nastupili su prvakinja beogradske opere Sanja Kerkez, glumice Danica Maksimović, Vanja Milačić i Srna Đenadić, kao i Ravnoselac Luka Maraš. Specijalni gost koncerta je bio američki glumac Adam Devenport, koji je izveo numeru „What a wonderful world“. Program je ispraćen ovacijama publike. Program otvaranja vodili su glumci Lora Đurović i Marko Janjić.

Nakon koncerta usledila je projekcija filma otvaranja – „Superdeep“ ruskog reditelja Arsenija Suhina sa Milenom Radulović u glavnoj ulozi. Milenu je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom.

– Ovo je moja debitantska uloga na ruskom jeziku i drago mi je da imate mogućnost da pogledate ovaj film. Nisam verovala da će doći i do naše festivalske publike. Hvala još jednom na pozivu I uživajte u filmu I festivalu – izjavila je Milena Radulović

U glavnom takmičarskom programu biće prikazani i domaći film „Lihvar“ Nemanje Ćeranića (reditelj će sutra biti gost festivala), češki film „Smotaj i pali“ sa našim Peđom Bjelcem u glavnoj ulozi, koji će takođe sutra biti gost festivala (ovo je srpska premijera filma), reditelja Adama Hobzika, mađarski film „Pripreme za zajednički život na neodređeno vreme“ rediteljke Lili Horvat (još jedna srpska premijera) i turski film „Potencijalni kandidat“ reditelja Erdžana Kesala.

Zatvaranje festivala će 4. jula pratiti dodela nagrada u svim kategorijama uz projekciju filma „Jedini izlaz“ Darka Nikolića sa Andjelkom Prpić u glavnoj ulozi.

Festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Vrbasa i producentske kuće Zillion film.

Pogledajte kako je izgledalo otvaranje festivala:

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here