Месец књиге у Челареву, Товаришеву и Обровцу

Активности у огранцима Народне библиотеке "Вељко Петровић"

Извор: НБ "Вељко Петровић"

Месец књиге и реализација педагошких садржаја представљају дугу и лепу традицију коју негују сви наши огранци.


Две предшколске групе деце са васпитачицама Горданом Топаловић и Мајом Радишић посетили су огранак Библиотеке у Челареву. Малишани од библиотекарке Данке Новаковић кроз игру, разговор, занимљива питања и одговоре сазнали много тога о библиотеци и свему што се односи на књигу и читање. Са првог сусрета у огранку малишани су понели лепе успомене и чланске карте за сва наредна дружења.

У огранку у Товаришеву обележен је Светски дан здраве хране и Месец књиге са децом из вртића „Младост“ и васпитачицом Љиљаном Вуковљак. Библиотекарка ђ Лидија Шормаз је за најмлађе одабрала и читала приче које су намењене том узрасту. Након тога су сви заједно писали, бојили и правили торбице за чланске картице.

Такође, уз песмице и разговор о здравој храни, малишани су се послужили орасима које су сами чистили и пребирали. Библиотека је баш добро место и за душу и за тело!
Огранак у Обровцу организовао је један креативни час са ученицима И разреда и њиховом учитељицом Весном Ранисављев. Књига – вечна и непресушна тема и овог пута је била инспирација за стваралачки рад са децом. Библиотекарка Душанка Папић је за малишане одабрала и прочитала поучну причу Паскала Бијеа „Просвећени вук“.

Деца су уживала у новој инерпретацији, постављала питања, кроз разговор објашњавала делове прочитаног и сама долазила до порука и поука којим их је научила ова прича. Све доживљено пренели су на хартију и бојама осликали своје утиске са заједничког читања.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here