Поједине фигурице из Киндер јаја вам могу донети лепу суму новца

Ако сте чували фигурице из Киндер јаја, можете да зарадите и до 12.000 евра

Фото: Pixabay

Ако код куће имате колекцију популарних фигурица из Киндер јаја, велике су шансе да међу њима постоји нека која вам може донети лепу суму новца, пише Н1 Словенија.


Киндер јаје је један од популарнијих поклона који ће усрећити децу. Јаје, које комбинује играчку и чоколаду, појавило се на полицама продавница још 1974. године, а у домовима широм света налазе се хиљаде фигурица из овог популарног производа.

Ако сте једна од оних особа које су своје фигурице савесно чували у кутијама, можда је сада време да их поново отворите. У њима се може сакрити право мало богатство.

Међу најтраженијим фигурама су штрумпфови, међу којима највише цене постижу штрумпф ноћни чувар, штрумпф са звиждаљком и штрумпф са огледалом. Цене ових на „eBay“-у достижу и неколико хиљада евра. Највреднији од њих је штрумф ноћни чувар, за кога можете да добијете и до 12.000 евра, пише Феникс Магазин, а преноси Н1 Словенија.

Међутим, не достижу све фигурице штрумпфа ове цене. Колекционари обраћају пажњу на одређене детаље који одређују цену. На пример, фигурица ноћног чувара вреди толико само ако је направљена од чврсте плаве пластике, а капа и панталоне су офарбане.

Други по вредности је штрумпф са огледалом, чија се вредност процењује на 4.800 до 6.000 евра, али само под условом да огледало буде сребрно, а не бело. Међу вреднијима је и штрумпф на штулама, који вреди око 900 евра.

Али нису само штрумпфови ти који могу да вам донесу лепу суму новца. Међу вреднијим фигурицама из Киндер јаја су патуљак Ферди Фалобст, који може да вреди између 2.000 и 3.500 евра. Фигуре Астерикса и Обеликса могу вам донети од 100 до 180 евра, преноси Феникс Магазин.

На „eBay“-у можете пронаћи и штрумпфа у облику анђела, који је на продају за скоро 25.000 евра. Али, како наводи продавац, то је фигура прототипа, што значи да се не може наћи у јајету купљеном у продавници.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here