„Приче из старе шкриње“ у Народној библиотеци „Вељко Петровић“

Одржана промоција књиге Александре Гајић Стојковић

211
Фото: НБ Вељко Петровић

БАЧКА ПАЛАНКА – У Галерији Народне библиотеке „Вељко Петровић“, у среду, 22. јуна, промовисана је књига „Приче из старе шкриње“ ауторке Александре Гајић Стојковић (Алекс Сашка).


Збирка „Приче из старе шкриње“ освојила је прво место на конкурсу за најбољу необјављену збирку приповедака на манифестацији „Дрински сусрети 2021“. Чини је низ лепо испричаних и обликованих наратива у којима је много топлине, људскости, љубави, али и људске патње, страдања и праштања.

По речима рецензенткиње Милене Ковачевић:“ Аутор збирке има одлично око посматрача и срце препуно емпатије и кроз ту призму посматра људе и свет око себе. Највећи број прича из ове књиге укорењене су у животу и настале су на основу истинитих ликова и догађаја, што се снажно осећа током читања“.

Бачкопаланачка публика је имала привилегију да чује неколико прича током вечери од саме ауторке: „Богојављенска ноћ“, „Божићни пост“ и „Прољеће на прозору“. Ауторка је зрео приповедач, лепог стила, с добрим избором тема и мотива, али и особа препуна љубави према свету око себе, љубави коју несебично даје својим причама.

Вече преплављено емоцијама и љубављу, својим музичким наступом употпунили су: кантаутор Горан Јовић и Марко Шалић с члановима Клуба класичне гитаре Акорд.

Алекс Сашка рођена је у Сарајеву, а живи и ради у Лазаревцу. По занимању је медицински радник – физиотерапеут. Члан је Удружења писаца Србије и Удружења српских књижевника у отаџбини и расејању. За Удружење слободних уметника Аустрије објавила је књигу практичне психологије „Изазов 30 дана“, потом бајку за децу и одрасле „Матеј и анђео“, која на најлепши начин деци дочарава борбу између добра и зла. Ауторка је такође, добитник Повеље за освојено прво место на конкурсу „Топла реч 6“ за песму „Умрла села“, као и Златне плакете за кратку причу на Међународном фестивалу ромске прозе и поезије „Јатаган мала“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here