Радионица у библиотеци „Све тајне Малог принца“

Огранак Народне библиотеке "Вељко Петровић" у Обровцу

Извор: НБ Вељко Петровић

Јубилеј светски познатог романа – приче за децу и одрасле „Мали принц“ Сент Егзиперија, тј. 80 година од његовог првог издања обележен је и у огранку Библиотеке у Обровцу.


Гости огранака били су ученици IV разреда са учитељицом Мирјаном Коканов. За њих је организована радионица „Све тајне Малог принца“. Уз кратко представљање биографије писца и читањем занимљивих делова, деца су упозната са идејом, дешавањима и ликовима овог романа као својеврстан увод у сва наредна читања „Малог принца“. Познати цитати су кориштени како би се израдио пано као подсетник и препорука за читање. Такође, деца су израдила и украсила авионе од картона и хартије у боји као посебну илустрацију овог дела.

Радионица „Како је настала јесен“ почела је слушањем тонског записа истоимене приче Луис Месијер. Ученици III разреда са учитељицом Зорицом Хаџић уживали су у слушању приче и занимљивом разговору о јесени. Инспирисани чаробним бојама које их окружују, деца су израђивала разгледнице од сувог лишћа. Марљивост, маштовитост и креативност наших малишана и овога пута су допринели да настану радови којима је дочарана сва лепота овог годишњег доба, а огранак богатији за нове посете и нову изложбу.

Још једном у низу радионица на којима се чита и прича, огранак у Обровцу угостио је ученике II разреда и учитељицу Весну Ранисављев. Библиотекарка Душанка Папић децу је обрадовала новом причом „Вук који је испао из књиге“ писца Тијери Роберехта. Пратећи авантуре необичног вука, деца су сазнала нашто више о библиотеци, књигама, ликовима, али и о томе како се пишу и како настају књиге. Крај радионице, као и увек, остављен је за сумирање утисака, разговор и илустровање делова приче.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here