Program Muzeja grada u manifestaciji „Muzeji za 10“

130

Manifestacija „Muzeji za 10“ predstavlja nacionalnu muzejsku inicijativu, najveću do sada na teritoriji Srbije i jedinstvenu u evropskom kulturnom prostoru, koju koordinira Nacionalni komitet ICOM Srbija.


Pogledajte program u bačkopalanačkom Muzeju:

Radionice za decu: 14.11.2020.

  • Novac kroz vekove od 12.00 do 13.00 časova. (Na ovoj radionici deca se upoznaju sa novcem i kako se on menjao kroz istoriju. Cilj radionice je da deca shvate da je novac sredstvo trgovine i razmene, ali istovremeno i dokument o državnoj politici, ekonomiji, kulturi i iznad svega o umetnosti.)
  • Egipatske mumije od 13.00 do 14.00 časova. (Poneseni jedinstvenom atmosferom i velom misterije deca na ovoj radionici se upoznaju sa načinom kako su se pravile mumije u starom Egiptu.)
  • Praistorijske kuće od 14.00 do 15.00 časova. (Na Muzejskom druženju deca bi se upoznala sa životom u praistorijskom dobu, a zatim bi pravila kuće od gline i slame po ugledu na one u kojima su živeli ljudi u praistoriji.)

[rev_slider alias=“ccsystem-„][/rev_slider]

 

Radionice za odrasle: 14.11.2020.

  • Osnovi dekupaž tehnike od 17.00 do 18.00 časova. (Dekupaž je tehnika dekorisanja predmeta ili nameštaja komadima papira. Najjednostavnije rečeno, dekupaž se svodi na isecanje komada papira i na njihovo lepljenje na predmet koji želimo da dekorišemo.)
  • Izrada nakita u tradicionalnim tehnikama od 18.00 do 19.00 časova. (Polaznici radionice izrade nakita najpre se upoznaju sa osnovama, a potom uče i naprednije tehnike izrade nakita, prateći savremene trendove uz osvrt na tradiciju.)
  • Tradicionalni vez od 19.00 do 20.00 časova (Radionica je namenjena svima onima koji žele da otkriju i saznaju nešto novo. Upoznavanje i savlađivanje tradicionalnih tehnika i veština da bi se očuvalo materijalno i nematerijalno kulturno nasleđe).

Pogledaj: Završna manifestacije projekta „Romi iz drugog ugla“

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here