Новогодишњи фестивал Клуба класичне гитаре „Акорд“

Одржан у Народној библиотеци "Вељко Петровић"

269
Клуб класичне гитаре Акорд (Извор: НБ Вељко Петровић)

БАЧКА ПАЛАНКА: Народна библиотека „Вељко Петровић“ је била домаћин 15. Фестивала класичне гитаре. Главни догађај су два концерта који су одржани у понедељак и уторак (27. и 28.12.).


Прве вечери су наступили млађи чланови Клуба класичне гитаре „Акорд“ из Пивница, Деспотова, Обровца и Бачке Паланке. Свој први наступ су забележили Викторија Чобрда, Лазар Кокановић, Огњен Зељковић, Ања Ковачевић, Владан Лазић и Калина Јовичић.

Нађа Марковић, ученица другог разреда ШОМО „Стеван Христић“ класа проф. Марко Ивезић, је била гост програма. Из ове школе је такође и Исидора Ђилас која је свирала и виолину и гитару. Осим композиција за соло гитару публика је уживала и у дуетима гитара и виолина, гитара и електрична гитара, гитара и хармоника, као и у наступу оркестра гитара. Учесници овог дела програма су били: Кристина Шуљан, Даница Кулачки, Дана и Јана Гашпаровски, Јелена Чапанда, Тамара Лакић, Вукашин Петрић, Гаврило Абрић, Стефан Радош и Реља Марковић.

У новогодишњу атмосферу присутне су својим гласовима, увели Марија и Ђорђе Кулачки певајући традиционалну песму „Звончићи“. Осим њих, током обе вечери фестивала су гостовали песници КК „Дис“ из Бачке Паланке: Ненад Неша Живков, Славица Агић, Гордана Дракулић, Жељана Боцка и Слободан Мићић. Песници су говорили своје стихове. Кантаутор Горан Јовић је певао своје песме, а дуо „Штим срца“ ( Милана Алиђукић и Ненад Пушара)  извођењем поп-рок песама су наступили у завршном делу фестивала.

Марко Шалић, председник Клуба и уметнички руководилац, је уз помоћ својих младих чланова, одржао традицију Новогодишњег фестивала. Публика је препознала предан и квалитетан рад „Акорда“ који је ове године обележио осамнаест година од оснивања.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here