U Muzeju grada održan koncert pijaniste Mohameda Šamsa

Na koncertu je bio prisutan i gospodin Ibrahim Hamza, zamenik ambasadora Egipta u Srbiji

408
Izvor: Kulturni centar Bačka Palanka

BAČKA PALANKA: U organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka u utorak, 14. decembra u 19.00 časova, u Muzeju grada održan je koncert izuzetnog egipatskog pijaniste Mohameda Šamsa.


Koncert je realizovan u organizaciji „ArtLinka“ i Ambasade Egipta u Srbiji. Na koncertu je bio prisutan i gospodin Ibrahim Hamza, zamenik ambasadora Egipta u Srbiji koji se pre početka koncerta obratio publici i pozdravio prisutne.

Deca iz PU „Mladost“ sa svojim vaspitačicama Draganom Polić i Jelenom Miškov napravila su i predstavila gospodinu Hamzi svoje radove na temu Egipatske kulture. Gospodina Ibrahim Hamza sastao se i sa predsednikom opštine Bačka Palanka, Branislavom Šušnicom i razgovoru su se dogovorili i o nekoj budućoj saradnji.

Izvor: Kulturni centar Bačka Palanka

Mohamed Šams, koji živi i radi u Njujorku, svoj prvi koncert u Srbiji održao je samo veče pre ovoga u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu. Šams je na koncertu nastupio i u klavirskom duu sa Jovankom Višekrunom Janković.

Pijanista Mohamed Šams uživa u raznolikom muzičkom životu kao izvođač sa jakim naglaskom na kamernoj muzici i zanemarenim i retkim kompozitorima kasnog devetnaestog i zagovornik muzike dvadesetog veka.

Izvodio je raznovrstan repertoar kao kamerna muzika i solista širom Sjedinjenih Država, kao i u Engleskoj, Škotskoj, Italiji, Austriji, Češkoj, Nemačkoj, Tunisu, Kini, Japanu, Egiptu…

Šams je tri puta predstavljen na izložbi mladih umetnika, uključujući jedan put isključivo posvećen njegovim snimcima uživo. Bio je finalista na vašingtonskom Međunarodnom pijanističkom takmičenju i polufinalista na škotskom pijanističkom takmičenju.

Šemsove muzičke studije donele su mu doktorsku diplomu na Hart školi, Univerzitet Hartford. M.M., sa nagradom Harold Bauer od The Manhattan School of Music i B.M sa odlikom na Konzervatorijumu u Kairu. Na koncertu Šams je svirao dela: Baha, Lista, Šuberta, Šopena, Betovena…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here