Uspešan mesec april naših muzičara

ŠOMO „Stevan Hristić“

207
Foto: Nedeljne novine

Pregled dešavanja u Školi osnovnog muzičkog obrazovanja „Stevan Hristić“ za naš list je predočila direktorka Sandra Milutinović:


– U aprilu mesecu, u odnosu na prošlogodišnji, u poređenju sa ostalim muzičkim školama u Srbiji, uspevali smo da ostvarimo kontakt sa učenicima, da pronađemo način neprelaženja u potpunosti na onlajn nastavu, a uz držanja upustava Ministarstva iskoristili smo maksimum mogućnosti da radimo sa našom decom.

Upravo to se odrazilo na veoma dobre rezultate koje smo ostvarili na takmičenjima. Sa sva
tri održana takmičenja smo doneli vrhunske nagrade, ili smo bili na samom vrhu ili mesto dva ispod.

Sa 7. međunarodnog takmičenja iz solfeđa i teorijskih predmeta, koje je održano onlajn, naša dva učenika, mentora i nastavnika Tatjane Hadžialić, Teodora Ćosić i Đorđe Veličkov osvojili su svih 100 bodova. Posle toga sa 5. internacionalnog festivala muzike „Primavera“ u Bijeljini, naša flautistkinja Lana Stojić donela je prvu, a kamerni duo flauta Teodora Radovanov i Anđelija Ognjanović treću nagradu, a njih je pripremila nastavnica Dušica
Stamenković. Na Republičkom takmičenju naša takmičarka na instrumentu tambura, nastavnice Milice Lerić, uz klavirsku pratnju Sanje Radulović, Milana Kovač, osvojila je prvu – drugu nagradu sa 97,33 boda što je vrhunski uspeh, pošto je to takmičenje najzahtevnije od svih navedenih.

Ovi uspesi u aprilu nagoveštavaju nove uspehe u maju mesecu sa takmičenja u Sremskoj Mitrovici, sa nekoliko onlajn nadmetanja, dok je festival Muzičkih i baletskih škola Srbije pomeren sa sredine maja na početak juna. Na tom festivalu će nastupiti naša ekipa, sastavljena od četiri različita instrumenta. Posle toga nam slede koncerti, a nadamo se
stabilizaciji epidemiološke i vremenske situacije, pošto jedan od koncerata nameravamo da održimo u dvorištu Narodne biblioteke „Veljko Petrović“.

U aprilu mesecu smo održali i naš koncert takmičara na pomenutim takmičenjima, pred redukovanim brojem publike. Taj koncert je za naše učenike bio veoma koristan, jer su se nedostaci koji su tada primećeni, otklonjeni pojačanim radom.

Školsko takmičenje je pokrenuto pre osam godina i na njemu mogu da učestvuju svi učenici koji nisu išli na eksterna takmičenja. Mimo očekivanja zbog poznate situacije, prijavilo se oko stotinak učenika, a takmičenje je održano bez publike. A koncert pobednika tog festivala muzike nije održan, ali će ti učenici nastupiti na završnom koncertu koji će se održati u junu. Oko uskršnjih praznika, uposleni i učenici u ŠOMO „Stevan Hristić“ odlaze na zasluženi odmor, a čitaocima „Nedeljnih novina“ žele srećan Uskrs – Hristos vaskrs.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]


Pogledaj: Prva nagrada na Republičkom takmičenju iz tambure

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here