„Poleti golube moj“ prvi put

Gajdobra će narednog vikenda biti u znaku izložbe golubova, kunića, ptica i živine

2086
Foto: Preuzeto sa sajta somborportal.rs

Prva izložba golubova, kunića, ptica i živine, pod nazivom „Poleti golube moj“, biće održana u Gajdobri 23. i 24. novembra.


Mesto održavanja izložbe je prodavnica „Delikates“, AD „Podunavlje“ iz Bačke Palanke, koja se nalazi u Ulici Jovana Dučića broj 4.

– Udruženje odgajivača golubova, kunića, ptica i živine – „GUG“, Gajdobra – Nova Gajdobra, organizovaće prvi put u istoriji Gajdobre, jednu ovakvu izložbu. Izložba će prvog dana održavanja, trajati od 8 do 17, a drugog dana, od 8 do 13 sati – kaže Srboljub Ćuk, sekretar Udruženja „GUG“.

 

– Drugog dana izložbe, održaće se prodajna berza, tako da će svi zainteresovani posetioci, moći da kupe neke od izloženih eksponata. Očekujemo veliki broj odgajivača golubova, kunića, ptica i živine, ne samo iz naše zemlje, već i inostranstva. Svoje učešće na izložbi, najavili su izlagači iz: Hrvatske, BiH i Republike Srpske. Najuspšenijim izlagačima biće dodeljeni pehari, diplome i zahvalnice. Ulaz na ovu izložbu za žene i decu je besplatan, a organizator se potrudio da je učenici osnovnih škola, organizovano posete u pratnji svojih učitelja i nastavnika.

– Ispred organizatora, zahvaljujem se generalnom sponzoru – „GRAV“ Gajdobra, zatim „Podunavlju“ AD iz Bačke Palanke, kao i brojnim ugostiteljskim objektima, koji će pomoći njeno održavanje. Takođe se unapred zahvaljujem i Jovanu Iliću – Jokiju, koji je pružio nesebičnu pomoć oko održavanje ove manifestacije, a bio je i jedan od inicijatora njenog održavanja. Nadam se da će izložba „Poleti golube moj“, potrajati i da će se u Gajdobri održavati svake godine. Ulaz na izložbu je, 100 dinara.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here