Расте узбуђење за предстојеће Светско првенство у фудбалу 2022

Почиње еуфорија!

389

Како се приближавамо Светском првенству у фудбалу 2022. које се одржава у Катару од 20. новембра до 18. децембра све чешће можемо видети да еуфорија и узбуђење расту у свим земљама које се такмиче, па и у Србији.


На Светском првенству такмичиће се 32 екипе у осам група. Морамо да напоменемо да је наша земља Србија у Г фази, и одмериће снаге са селекцијама Бразила, Швајцарске и Камеруна.

Репрезентацију Србије предводи селектор Драган Стојковић Пикси, који верује да ће његов тим пружити узбудљиве мечеве, добру снагу и спремност. За сада није познато да ли ће сви моћи да гледају утакмице репрезентације Србије, али је познато да ће се на кабловском каналу Нова С преносити мечеви наше репрезентације. Познато је и да ће мечеве са шампионата преносити и РТС.

Утакмице Србије би требало да се одиграју 24. новембра са Бразилом (Лусаил Ицониц Стадиум, Лусаил; почетак 19:00), 28. новембра са Камеруном (Ал Јаноуб Стадион, Ал Вакрах; почетак у 10:00) и 2. децембра 2022. са Швајцарском (Стадион 974, Доха; почетак у 19:00).

Многи играчи, тренери и селектори пружају велику подршку играчима Србије јер се надају да неће бити репризе из 2018. године. Тако је израелски репрезентативац и везиста Партизана, Бибрас Натко, изјавио да ће навијати за Србију на Светском првенству у Катару.

Занимљиве чињенице о Светском првенству у фудбалу 2022.

Председник ФИФА Ђани Инфантино рекао је да је Светско првенство у Катару од великог значаја за цео свет. Он сматра да је првенство историјски тренутак јер апелује на уједињење света са Катаром.

Изабрана је и химна Светског првенства, а песма се зове Хаја Хаја у извођењу америчке певачице Тринидад Кардоне, иконе Афробита Давида и катарске певачице Аише. Песма симболизује да музика и фудбал могу да уједине свет.

Такође, многи су изјавили да ће се сада користити најбржа лопта, што значи да можемо да очекујемо много голова и ефикасно првенство.

Занимљиво је да многе онлајн кладионице својим корисницима нуде добру понуду за клађење на предстојеће Светско првенство у фудбалу 2022. Дакле, ако сте љубитељ спорта и фудбала и желите да направите тикетe, кликните овде, погледајте овде понуду клађења на фудбал. Наравно, многе кладионице пружају бонус добродошлице који је заиста велика предност за кориснике клађења, па погледајте ову веб страницу и прочитајте више да бисте имали право на многе бонусе.

Почетак и распоред утакмица

Светско првенство 2022. у Катару почиње у недељу 20. новембра на стадиону Ал Бајт када ће домаћини играти против Еквадора у Групи А. Турнир је првобитно требало да почне дан касније, али је меч Катара померен за август како би им се омогућило да турнир отворе код куће.

Енглеска ће сада бити у игри другог дана у утакмици Групе Б, против Ирана, која би се требала одиграти само осам дана након затварања Премијер лиге у понедељак, 21. новембра.

Након квалификација кроз плеј-оф, Велс ће такође одиграти прву утакмицу у
понедељак 21. новембра.

Какав је жреб група за Светско првенство?

Светско првенство 2022. почеће са 32 репрезентације у осам група по четири:

  • Група А: Катар, Еквадор, Сенегал, Холандија
  • Група Б: Енглеска, Иран, САД, Велс
  • Група Ц: Аргентина, Саудијска Арабија, Мексико, Пољска
  • Група Д: Француска, Аустралија, Данска, Тунис
  • Група Е: Шпанија, Костарика, Немачка, Јапан
  • Група Ф: Белгија, Канада, Мароко, Хрватска
  • Група Г: Бразил, Србија, Швајцарска, Камерун
  • Група Х: Португал, Гана, Уругвај, Јужна Кореја

Током 12-дневне групне фазе играће се по четири меча сваког дана, а победници и другопласирани пролазе у осмину финала. За разлику од Еура 2020, плеј-оф за треће место играће се 17. децембра.

Планирано је да се осмина финала игра од 3. до 6. децембра, где ће победници група одмерити снаге са другошампионима.

Изградња стадиона пред Светско првенство

У суботу, 3. децембра играће следеће екипе:

  • Победници Групе А против другошампиона Групе Б
  • Победници Групе Ц против другошампиона Групе Д

У недељу 4. децембра играју екипе:

  • Победници Групе Д против другопласираних у Групи Ц
  • Победници Групе Б против другопласираних у Групи А

У понедељак, 5. децембра, играју екипе:

  • Победници групе Е против другопласираних у Групи Ф
  • Победници Групе Г против другошампиона Групе Х

У уторак 6. децембра играће следеће екипе:

  • Победници Групе Ф против другошампиона Групе Е
  • Победници Групе Х против другопласираних у Групи Г

Утакмице по групама одржаће се на осам стадиона: Ал Баит Стадиум, Кхалифа
Интернатионал Стадиум, Ал Тхумама Стадиум, Ахмад Бин Али Стадиум, Лусаил
Стадиум, Рас Абу Абоуд Стадиум, Едуцатион Цити Стадиум, Ал Јаноуб Стадиум.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here