Došao je dan odluke, ko je bolji, Srbija ili Portugalija (nedelja, 20:45, SASTAVI)

Napred Srbija!!!

246
Foto: FSS

Portugalija – Srbija (20:45)

Stadion: „De Luž”. Kapacitet: 65.647. Sudija: Danijele Orsato (Italija).
PORTUGALIJA: Patrisio, Kanselo, Fonte, Diaš, Mendeš, Palinja, Mutinjo, Fernandeš, B. Silva, Ronaldo, Žota.
SRBIJA: Rajković, Milenković, Veljković, Pavlović, Radonjić, S. Milinković-Savić, Gudelj, Kostić, Tadić, Mitrović, Vlahović.


Samo pobeda Srbiju već sad vodi u Katar, svaki drugi ishod poslao bi izabranike Dragana Stojkovića u baraž i zaobilazan put do najvećeg planetarnog takmičenja.

Bolja gol-razlika omogućila je Portugalcima dve op-cije za slavlje posle večerašnjeg okršaja. Po mnogima na strani domaćina je i kvalitet, bar zbog imena igrača šampiona Evrope iz 2016.

Fudbal je međutim, i zanimljiv zbog čestih iznenađenja, pa se srpska javnost nada da bismo večeras svi mogli da slavimo.

Selektor Dragan Stojković Piksi neće odstupiti od dosadašnjeg, ofanzivnog načina igre, prepoznatljivog od njegovog dolaska na klupu Orlova.

– Krenuli smo sa jednim stilom, nema razloga da menjamo formaciju u poslednjoj utakmici. Bez obzira na ime protivnika, najviše respektujemo sebe, ga-jimo atraktivan i napadački fudbal. Nije nam ideja da se adaptiramo Portugaliji, već da kroz dobru igru dođemo do pobede – rekao je Piksi na konferenciji za novinare na stadionu „De Luž” u Lisabonu.

Prošlo je 37 godina od poslednje pobede naše reprezentacije nad Portugalcima, u Oeirasu u meču prijateljskog karaktera tadašnja SFR Jugoslavija pobe-dila je 3:2, a odlučujući gol iz jedanaesterca postigao je upravo Stojković.

– Sećam se, bio sam izuzetno mlad. Voleo bih kad bih ponovo mogao da igram, ali to je nemoguće. Tradicije, pozitivne i negativne, uvek postoje da bi se rušile, sve je moguće, pa da i pobedimo Portugalce posle toliko godina.

Priznaje legenda našeg fudbala da je rival u prednosti:

– Domaći teren i činjenica da im je dovoljan i bod stavlja Portugalce pre meča u bolji položaj od nas. Bez obzira na to protivnik neće igrati na nerešeno. Neće doći 50.000 ljudi da gleda ekipu spremnu da kalkuliše i traži samo bod. Portugalija nije takav tim, nismo ni mi. Sastaju se jedine dve neporažene ekipe u grupi, u neobičnom brzim, mini kvalifikacijama. Došlo je vreme da vidimo ko je bolji.

Piksi nije vršio pritisak na igrače uoči meča vrednog plasmana među 32 najbolje reprezentacije na planeti, a svestan je i pojedinačnog kvaliteta rivala.

– Ne održavamo sastanke, samo čekamo utakmicu. Žota i Bernardo Silva mogu ni iz čega da daju gol, Ronaldo može da igra jednom nogom i da bude opasan. Nema tajni, znamo sve jedni o drugima, bitno je da ne zatvorimo prostor njihovim napadačima i onda će biti sve u redu.

Na kraju, upitan da li je moguće da iznenadi kolegu Santoša Stojković je rekao:

– Možete svašta da očekujete, sigurno je da ćete videti dobru Srbiju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here