Фудбалери на државном првенству

Ученици Техничке школе "9. мај"

Фото: Фејсбук

Ове године, фудбалска екипа Техничке школе „9. мај“ остварила је запажен успех на државном школском првенству. Ментор екипе, професор Јовица Тркуља, поделио је своје утиске са такмичења за Недељне новине.


– На државно првенство смо се пласирали, сигурно после 15-20 година. У марту месецу смо освојили прво место у општини, затим на окружном такмичењу у Бечеју смо били други и пласирали се на међуокружно такмичење у Суботици, где смо у конкуренцији средњих школа из Сенте, Суботице и Сомбора били први и пласирали се на државно школско такмичење у Параћину у мају месецу – наводи Тркуља и додаје:

– Од 518 средњих школа у Србији, заузели смо шесто место, а успех би био и већи да нисмо имали хендикеп са повредом играча, веома битних за екипу, а то су Лазар Аџић и Марко Гргић. Похвалио бих играче који су махом из сеоских средина, па су на припреме путовали од својих домова, а добро смо се припремили и борбеност је била на завидном нивоу. Имали смо и подршку наше школе, колега на челу са нашом директорицом. Наш успех је и тим већи, што су многе екипе имале у свом саставу играче из суперлигашких и прволигашких екипа, Партизана, Спартака, Јавора, Рада. Извесну потешкоћу су нам чинили и згуснути распоред, дуго путовање, умор. Са освојеним шестим местом смо задовољни, били смо бољи од Зрењанина, кога смо победеили са 7-6, па смо тако и најбољи у Војводини – завршава Тркуља.

– Велика је разлика између футсала и великог фудбала, терен је мањи, лопта је тежа и мања. Велики је успех од 518 средњихшкола пласирати се међу осам најбољих. Владала је велика слога међу нама, борбеност упркос умору и осталим потешкоћама, тако да смо задовољни пласманом, поготово, што смо стекли неопходно искуство, тако да се догодине надамо већем успеху – рекао је Душан Ковачевић, један од играча.

– На међуокружном такмичењу у Суботици прву утакмицу смо играли против Сенте и добили, у финалу смо победили екипу домаћина, после извођења пенала. У екипи смо се супер слагали, знамо се већ годинама и тренирамо заједно – рекао је Лазар Аџић, главни голгетер екипе.

На крају да поменемо момке који су се пласирали на државно првенство: Марко Шарко, Немања Матовић, Немања Јелић, Страхиња Аџић, Душан Ковачевић, Лазар Аџић, Никола Козомора, Урош Копања, Марко Гргић, Марко Добранић, Шћепан Стаматовић и Давид Илеш.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here