Gajdobrani u Vojvođanskoj ligi

Fudbaleri "Hercegovca" osvojili titulu prvaka u Područnoj ligi Sombor

1408

Mimo očekivanja, prvenstvo u Područnoj ligi Sombor je zbog epidemije korona virusa posle samo sedamnaest odigranih kola pre vremena završeno. Prvo mesto su osvojili fudbaleri „Hercegovca“ sa 41 bodom.


Gajdobrani su ostvarili bilans od trinaest pobeda i po dva remija i poraza.

– Iza nas je uspešna sezona koja je na neki način bila nastavak protekle u kojoj smo bili nadomak plasmana u Vojvođansku ligu -Sever. Prošle sezone se nismo domogli višeg ranga kroz baraž, ali smo sačuvali ekipu, zbili redove i na kraju stigli do željenog cilja – osvajanja prvog mesta.

Sezonu smo počeli sa trenerom Milanom Puđom, ali je on zbog ličnih razloga trenersku palicu predao Siniši Stanivuku, koji je ekipu doveo do osvajanja prvog mesta i plasmana u višu ligu, kaže Aleksandar Grubačić, predsednik FK „Hercegovac“.

U klubu iz Gajdobre ističu da su oba trenera, kao i svi igrači koji su branili boje u protekloj sezoni zaslužni za ostvareni rezultat.

– Mada smo dosta lako osvojili titulu jesenjeg prvaka, tokom zime smo se pojačali sa Milovanom Dmitrovićem („Vojvodina“ Tovariševo) i Milanom Efendićem („Budućnost“ Savino Selo). U pripremama za prolećni deo prvenstva smo odigrali šest kontrolnih utakmica na kojima nismo doživeli ni jedan poraz. Žao nam je što prvenstvo nije odigrano do kraja, da na zelenom terenu osvojimo titulu prvaka.

– Mislim da ne zvuči prepotentno ako kažem da bi mi bili prvaci i da je prvenstvo odigrano do kraja. Do starta nove takmičarske sezone planirali smo da se pojačamo, ali o tom potom, ističe Grubačić.

Gajdobrani planiraju da do početka sezone u VFL Sever obave određene poslove na stadionu. Pre svega, u planu je pokrivanje tribine za gledaoce i postavljanje oko 500 sedišta na njoj. Takođe je u planu postavljanje reflektora na krovu tribina kako bi se treninzi u vreme velikih vrućina mogli obavljati i noću. Da se u klubu domaćinski radi i planira potvrda je i izgradnja nove zgrade sa svlačionicama, ali po rečima Grubačića, ovaj posao neće biti obavljen tokom ove već najverovatnije sledeće godine.

Dvadeset i dva fudbalera „Hercegovca“ nastupila su tokom protekle sezone za gajdobransku ekipu. Oni su na najbolji mogući način ispisali jednu od najlepših stranica u istoriji gajdobranskog kluba.

Plasman u četvrtu ligu Srbije ostvarili su, Vladimir Lukač, Dušan Potkonjak, Nikola Laćarak, Marko Babić, Slobodan Hrnjez, Milan Efendić, Vladimir Hrnjez, Marko Dujaković, Milovan Dmitrović, Đorđe Ivelja, Zoran Novčić, Stevan Račić, Dejan Smajić, Radovan Trivunović, Slavko Vujović, Žarko Vukosav, Lazar Račić, Borivoje Drašković, Jovo Janjić, Mirko Hrnjez, Dušan Rodić i Milan Telebak.


Pogledaj: Nezvanično ostali u ligi

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here