Хрватска против Аргентине у полуфиналу

Данас нас очекују преостала два четвртфинална меча: Мароко - Португал и Француска - Енглеска

169
Фото: Танјуг/АП

Репрезентација Хрватске је након бољег извођења једанаестераца победила Бразил и тако обезбедила пласман у полуфинале где ће играти против Аргентине, која је на идентичан начин славила против Холандије.


Нејмар је у надокнади првог продужетка донео вођство Бразилу, чији су се репрезентативци у завршници опустили и допустили себи да приме изједначујући гол, који је био дело Бруна Петковића. Играч утакмице био је голман Хрватске, Доминик Ливаковић, који је фантастично бранио и током читавог меча, те је најзаслужнији за тријумф своје репрезентације.

Холанђани су у финишу регуларног тока изједначили на 2:2 и одвели меч у продужетке. Будући да у додатних 30 минута није било голова, меч је одлучен након једанаестераца, где се голман Аргентине истакао са две одбране. „Гаучоси“ су на крају славили са 4:3 и пласирали се у своје шесто полуфинале на Мундијалима.

Од 32 селекције колико их је започело такмичење 20. новембра остало их је само осам, а међу њима је и селекција Марока која представља највеће изненађење овог Светског првенства.

Африканци играју као у трансу, па су у групној фази ремизирали против вицешампиона света Хрватске (0:0), савладали су другу репрезентацију на ФИФА ранг листи – Белгију (2:0), као и Канаду (2:1), а онда су у осмини финала после бољег извођења једанаестераца били бољи од Шпаније (3:0).

Репрезентације Португалије и Марока, у суботу (10.12.) играју трећи дуел четвртфинала Светског првенства у Катару на стадиону Ел Тумама. Ради се о судару најпријатнијег изненађења и једног од најзвучнијих састава на турниру.

Сусретали су се Мароканци и Португалци два пута на светским првенствима. Афричка селекција је 1986. победила са 3:1, а 22 године касније Кристијано Роналдо је донео минимални тирјумф Португалији.

Спрема се дуел „растерећеног Давида“ и „Голијата са теретом на леђима“. Играчи који буду славили на терену исписаће најсветлије странице фудбала њихове домовине.

Енглеска и Француска играју од 20 часова последњи дуел четвртфинала овогодишњег Мундијала у Катару.

И Енглеска и Француска негују дугу фудбалску традицију али и ривалитет, додуше више рекреативни него такмичарски бар кад је фудбал у питању. Наиме „троглави лавови“ и „триколори“ до сада су се састали 31. пут а од тих сусрета чак 24. била су пријатељске и ревијалне утакмице. Енглеска је до сада тријумфовала 17 пута, девет пута су „триколори“ били бољи док је меч пет пута завршен без победника.

Овај дуел је за обе земље више од игре, овај дуел је прилика да французи проговоре енглески језик који не воле претерано, а за острвљане да уколико изгубе проговоре језик који су њихови монарси говорили пре 13. века.

9. децембар

1/4 финале: Хрватска – Бразил 1:1 (пеналима 4:2) ВИДЕО
/Петковић 117 – Нејмар 105+1/

1/4 финале: Холандија – Аргентина 2:2 (0:1) – (пенали 3:4)
/Молина 35, Меси 73 – Вегхорст 83, 90+9/

10. децембар

1/4 финале: Мароко – Португал / 16.00
1/4 финала: Француска – Енглеска / 20.00

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here