Илић преузео кормило

Фудбалери ОФК „Бачке“ почели припреме за пролећну полусезону

Фото: Принтскрин (YouTube/ОФК Бачка)

Под руководством новог – старог тренера, Триве Илића, фудбалери ОФК „Бачке“ почели су у суботу 21. јануара припреме за наставак сезоне у Српској лиги – Војводина.


Бачкопаланчани се на крају јесењег дела првенства налазе на деоби четрнаесте позиције са „Станишићем“ са по 10 бодова, па им у наставку такмичења предстоји велика борба за очување статуса српсколигаша.

На састанку, који је у клупским просторијама одржан пре првог тренинга, присутним играчима, тренерима и члановима клуба се први обратио Лазар Вјештица, председник ОФК„Бачке“. Вјештица је посебно истакао да су средства за функционисање клуба обезбеђена и да ће сви играчи кренути са исте – нулте позиције. Председник ОФК „Бачке“ је рекао да у наставку првенства сигурно неће бити лако, али да он верује у остварење циља – очување трећелигашког статуса. Поред тога, он је апеловао на ред, рад и дисциплину од првог дана припрема, јер је то први и једини услов за постизање добрих резултата.

На месту шефа стручног штаба ће се поново наћи Триво Илић.

„Велико ми је задовољство што сам поново у овом клубу. „Бачка“ је мој клуб. Дуги низ година сам овде. У „Бачкој“ сам стасао као играч, а уједно сам се афирмисао и као тренер. Да не верујем да екипа може остати у лиги, сигурно да не бих ни долазио. Руководство клуба је довело неколико младих играча. Значајно ћемо подмладити екипу. Верујем у младе играче, као и у рад целог клуба. Сви ми заједно, од играча до стручног штаба, имамо испред себе један тежак задатак – да останемо у лиги. Кроз добар рад у припремама и кроз контролне утакмице са квалитетним противницима сматрам да можемо до остварења тог циља“, прича Триво Илић.

„Заказали смо доста јаке контролне утакмице, са „Инђијом“ „Радничким“ из Сомбора, „Новим Садом“. Са екипом „Текстилца“ из Оџака имаћемо генералну пробу. Дакле, све су то јаке утакмице након којих ћемо знати где смо ишта и колико можемо. Једно је сигурно, ова екипа ће дати све од себе како би остварила жељени циљ. Убеђен сам да ће то на крају бити довољно за оно што нам је заједничка жеља, да и у наредној сезони играмо у Српској лиги Војводина“, истакао је Триво Илић.

По завршетку првог овогодишњег окупљања, председник клуба Лазар Вјештица је напоменуо да су доласци играча у току. Списак долазака требао би бити закључен крајем наредне недеље, када ће јавност бити упозната сафудбалерима који су постали чланови клуба.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here