Ко данас игра на Светском првенству

Могућ бродолом великана, аутсајдери из прикрајка нападају Хрвате и Немце

Фото: Принтскрин (YouTube/FIFA)

Седми дан Светског првенства донео је четири узбудљива дуела. Минимална победа Аустралије, Пољска се провукла, Французи прошли групу, Меси је херој Аргентине.


Резултати утакмица седмог дана, 26.11.

ГРУПА Д: Тунис – Аустралија 0:1 (0:1) /Дјук 23/

ГРУПА Ц: Пољска – Саудијска Арабија 2:0 (1:0) /Зјелински 39, Левандовски 82/

ГРУПА Д: Француска – Данска 2:1 (0:0) /Мбабе 61, 86 – Кристенсен 68/

ГРУПА Ц: Аргентина – Мексико 2:0 (0:0) /Меси 64, Фернандез 87/

Распоред утакмица у недељу, 27.11.

Недеља је дан за одмор, а сада је и дан за фудбал! Четири утакмице Светског првенства играће се од 11:00 све до 20:00 овог 27. новембра.

Захуктало се друго коло Светског првенства, видели смо и прве селекције које су испале из такмичења, као и прве које су прошле даље, а овог 27. новембра се наставља расплет у осталим групама. Видећемо један велики дерби, на терен ће вицешампиони из Русије, као и једно од највећих изненађења, али и најгори тим првенства.

11:00 Јапан – Костарика

Сигурно се није Кејлор Навас надао да ће вадити седам пута лопту из своје мреже на првом мечу Мундијала! Напунили су гол Костарике до врха Шпанци, али ипак је то само још један пораз, једнако вреди као и сваки други и Костариканци се надају да ће победом над Јапаном успети да се врате у игру за пролаз даље. Са друге стране Јапан је голом Такуме Асана направио огромно изненађење и победио Немачку са 2:1, тако да овај меч дочекују много релаксираније. Ако га добију могли би већ у недељу увече да прођу даље.

14:00 Белгија – Мароко

Белгија је победила Канаду са 1:0, али одавно нисмо видели једну овако неубедљиву победу на Мундијалима. Кевин Де Брујне је чак после меча јавно рекао да му није јасно зашто му је дата награда за најбољег играча утакмице, када је играо јако лоше. Мароко је са друге стране одиграо храбро и извукао 0:0 са Хрватима и могу Африканци да буду задовољни после првог кола. Сада се вероватно не би бунили када би поново узели бод, али свакако ће бити аутсајдери. Ипак, како су играле Хрватска и Белгија као фаворити у овој групи на отварању првенства, никога неће изнанадити ако Мароко или Канада прођу даље.

17:00 Хрватска – Канада

Хрвати су на ово Светско првенство дошли као вицешампиони света са надом да могу више овога пута, а озбиљно су разочарали. Били су потпуно безопасни у мечу са Мароком и нису дали гол и сада у дуелу са Канадом морају боље. Са друге стране Канађани су иако су деловали као бољи тим нису успели да савладају Тибоа Куртоу који је чак одбранио пенал Алфонсу Дејвису. Ипак, њихов селектор је пред меч опасно запретио Хрватима и јасно је да овај полетни тим пун самопоуздања и да ће напасти „ватрене“ у овој утакмици. Гледаћемо у дресу Канаде и Милана Борјана који ће пробати да сачува мрежу пред налетима нападача Хрватске.

20:00 Шпанија – Немачка

За крај – дерби дана! Немачка стрепи јер су после кикса против Јапана у великом проблему јер други дуел играју са Шпанијом која је у утакмици са Костариком показала моћ. Немци ће итекако гледати и на први меч дана, а ако Јапанци победе Костарику „панцере“ ће практично само победа у овој утакимици оставити у игри за останак на Мундијалу. Распуцаној Шпанији то даје прилику да одигра без притиска, да сачека ривала. можда се концентрише и на контре, а видели смо колико нападачког квалитета има Енрикеов тим.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here