Може ли Меси да спаси Аргентину?

Распоред дана на Светском првенству, расплет се наставља

Фото: Принтскрин (YouTube/FIFA)

Резултати утакмица, 29.11.

ГРУПА А: Холандија – Катар 2:0 (1:0) /Гакпо 26, Де Јонг 49/

ГРУПА А: Еквадор – Сенегал 1:2 (0:1) /Каиседо 68 – Сар 43п, Кулибали 70/

ГРУПА Б: Велс – Енглеска 0:3 (0:0) /Рашфорд 50,68, Фоден 51/

ГРУПА Б: Иран – САД 0:1 (0:1) /Пулишић 38/

Распоред утакмица за среду, 30.11.

Прве парове осмине финала Светског првенства добили смо у уторак увече, сада се чекају нови. Биће познат расплет у групама Ц и Д после којих ће се знати ко наставља такмичење, а ко пакује кофере и враћа се кући из Катара. Могао би међу њима да буде и неко од двојице суперстарова – Лионел Меси (Аргентина) или Роберт Левандовски (Пољска), а исто тако обојица могу и да прођу… Спремите дигитроне!

Као и сви мечеви треће рунде на Мундијалу, играће се у два термина, више нема оног јутарњег, од 11 сати по нашем времену. Утакмице се играју од 16 и од 20 часова. Ко ће се извући у последњем тренутку, а ко ће морати у сузама у домовину? Сазнаћемо у поподневним и вечерњим сатима.

Група Д – Французи сигурни, ко испада? (16.00)

Програм у Катару почиње групом „Д“ од 16 часова, тамо је једна репрезентација сигурна, а све три преостале имају шансу да се квалификују даље. Некима је потребно и чудо за то. Стање у групи пред ове дуеле је следеће: Француска 6, Аустралија 3, Данска 1, Тунис 1.

Француска је мање-више извесно прва на табели, да би изгубила ту позицију мора да изгуби од Туниса са најмање четири гола разлике, што делује нереално. Са друге стране Тунижани имају чему да се надају, иако им је потребно право чудо. Морају да добију актуелне прваке света и да се надају ремију Аустралије и Данске и онда би се гледала гол разлика, јер би имали исти број поена као Аустралијанци.

Гледајући снагу тимова, делује да Данска и Аустралија у директном дуелу решавају путника у осмину финала, јер је јасно да Тунис има мале шансе за сензацију. Овде се „кенгури“ питају за све, имају три бода и реми би им у теорији био довољан. Са друге стране Данцима одговара само један исход – победа. Све друго их елиминише са Мундијала. Велики испит за Кристијана Ериксена и тим из Скандинавије.

Група Ц – Меси или Левандовски? (20:00)

Цео свет у вечерњем термину гледаће расплет у групи Ц. Јасно је да ће све очи бити упрте у окршај Лионела Месија и Роберта Левандовског. Пре него што дођемо до калкулација, овако изгледа стање у групи уочи те утакмице: Пољска 4, Аргентина 3, Саудијска Арабија 3 и Мексико 1 бод.

Да кренемо на калкулације, Аргентина и Пољска играју главни меч дана. Пољаци су ти који су у бољем положају, јер им и бод одговара за наставак такмичења. Могли би да прођу чак и ако изгубе, али у том случају Саудијска Арабија мора да одигра нерешено, а да они приме мање од два гола од Аргентинаца.

Аргентина и Меси знају све, победом сигурно иду даље и није им важно шта се дешава на другој утакмици. У случају нерешеног резултата, морали би да се надају да Саудијци не победе Мексиканце. Уколико се то догоди, а они не савладају Пољаке, сигурно испадају. Такође, ако ремизирају, а Мексико победи са више од четири гола разлике, онда такође могу да испадну.

У другом мечу се очекује окршај Саудијске Арабије и Мексика. Ситуације ту је такође мало компликованија. Саудијци победом сигурно иду даље. У случају ремија неопходно им је да Пољска победи Аргентину. Што се Мексиканаца тиче, они су у најлошијој позицији и потребна им је победа и да у исто време Пољаци савладају Аргентинце. У случају тријумфа Аргентинаца, морали би да дају Саудијцима најмање четири гола. Ако победе, а Пољска и Аргентина одиграју нерешено, неопходно је да то учине са најмање три гола разлике, јер имају најлошију гол-разлику у групи.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here