Може ли Србија до победе против Камеруна?

"Орлови" немају право на грешку

Фото: Политика/М. Спасојевић

На програму је девети дан Светског првенства у Катару. Све очи спортске јавности у Србији деветог дана такмичења биће окренуте на меч у ком ће „Орлови“ од 11 часова играти против Камеруна. У истој групи, само од 17 часова, Бразил ће играти против Швајцарске, а на програму су и две утакмице групе Х где ће се састати Јужна Кореја и Гана (14 часова) односно Португал и Уругвај (20 часова).


Србија ће бити комплетна против Камеруна. Потенцијалан састав „Орлова“ погледајте ОВДЕ. Селектор Драган Стојковић Пикси оптимиста је пред ову утакмицу:

– Радује ме да ћу хладне главе моћи да одаберем тим, што није био случај против Бразила. Најгоре за тренера је да вам тим састављају доктори. Надам се да је то прошло. Овог пута ће сви играчи бити у конкуренцији за тим. И Костић и Влаховић, Митровић, Вељковић, Илић… У далеко су бољој позицији – истакао је Пикси, па додао:

– Могуће је да ћемо играти са два шпица. Да причам дан пре меча о томе, било би, не неозбиљно, већ то није пракса. Ниједан тренер вам то неће рећи. Свакако да постоји опција и да почнемо са почнемо са једним, па да завршимо са двојицом шпицева, или обрнуто, да завршимо са класичним нападачем. Иако сви морају да учествују и у нападу и у одбрани. То је потпуно јасно свима.

14:00 Јужна Кореја – Гана

Гана је у утакмици првог кола намучила Португал, нападач Црвене звезде Осман Букари дао је гол за коначних 2:3 и уз добру енергију са краја тог меча „Црне звезде“ желе да освоје прве бодове против чврсте азијске селекције. Африканци ће имати Ињакија Вилијамса и Џордаја Ајуа, али сигурно су добро скаутирали меч Кореје и Уругваја, у којој ни много звучнија имена нису успела да „пробију“ тим који са клупе води Португалац Паоло Бенто, а на терену нападач Тотенхема Сон Хјунг-Мин. Ко ће освојити бодове и остати у трци за пласман у нокаут фазу?

17:00 Бразил – Швајцарска

Без повређеног Нејмара и уз болесне Антонија, Лукаса Пакету и Алисона, који пате од симптома грипа, „Селесао“ улази у меч у којем може да „овери“ пласман. Са друге стране, исту шансу имају и Швајцарци, који су у првом мечу победили Камерун 1:0 голом рођеног Камерунца Брила Емболоа. Овај меч ће у Србији бити посебно праћен, надамо се – у добром расположењу после дуела наше репрезентације против Камеруна.

20:00 Португал – Уругвај

На „папиру“, за неутралне ово ће бити дерби дана. Кристијано Роналдо и његов Португал дочекује утакмицу са три бода и у комфорнијој ситуацији од Уругваја, коме би пораз закомпликовао ситуацију. На једној страни биће „ЦР7“ и серија асова Фернанда Сантоша, на другој страни биће поименце прејак тим да би себи допустио да испадне у нокаут фази. Суарез, Нуњез, Валверде, Бентанкур… То није тим који би требало да заврши у овој рунди Мундијала.

Резултати осмог дана, 27.11.

Занимљиво је било осмог дана Светског првенства. Костарика је изненадила Јапан, савладала ову репрезентацију са 1:0 и закомпликовала ситуацију у тој групи, Мароко је одржао час фудбала индиспонираним Белгијанцима и победио резултатом 2:0, Канада није успела да пружи већи отпор Хрватској па је поражена са 4:1, а Шпанци и Немци су одиграли нерешено, 1:1.

ГРУПА Е: Јапан – Костарика 0:1 (0:0) /Фулер Спенс 81/

ГРУПА Ф: Белгија – Мароко 0:2 (0:0) /Сабири 73′, Абдуклал 90+3/

ГРУПА Ф: Хрватска – Канада 4:1 (2:1) /Крамарић 36, 70, Ливаја, 44, Мајер у 90+4 – Дејвис 2/

ГРУПА Е: Шпанија – Немачка 1:1 (0:0) /Мората 62 – Филкруг 83/

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here