Општински дерби припао Новогајдобранима

Пажњу јавности је привукао општински дерби између ФК "Соко" из Нове Гајдобре и ЧСК Пиваре из Челарева.

Минулог викенда одиграно је 22. коло Подручне лиге (Сомбор). Водећи Хајдук из Стапара је ремизирао у Руском Крстуру са другопласираном екипом Русина (2:2) али је 7 бодова предности. Пажњу јавности је привукао и општински дерби између ФК „Соко“ из Нове Гајдобре и ЧСК Пиваре из Челарева. Прочитајте извештаје са утакмица.

Соко – ЧСК Пивара 1:0 (0:0)

НОВА ГАЈДОБРА: Игралиште Сокола: гледалаца: 300, судија: Бранка Стојановић (Липар), стрелац: М. Адамовић у 76. минуту.

СОКО: Н. Црнчевић, Чолаковић (Ивезић), Гушић, Дангубић (Д. Ратковић), В. Тривуновић (Смајић), Ђурица (Тасовац), М. Хрњез, Ерак, М. Тривуновић, Нешковић, М. Адамовић.

ЧСК ПИВАРА: Р. Рајшп, Сикирић (Ловре), Павловић, Вулевић, Лакић (Стевановић), Глишић, Јелечанин, Јованић, Антуновић, Митровић, Д. Илеш.

У финишу утакмице, решено је питање победника. Луцидни нападач новогајдобранских „соколова” Милан Адамовић искористио је неодлучност одбрамбених фудбалера гостију. У ствари, то била је једна од малобројних повољних шанси, у овом сусрету.

Ђ. Шт.

Русин – Хајдук 2:2 (0:2)

РУСКИ КРСТУР: Игралиште Русин, гледалаца 150, судија: Ј. Десница (Апатин), стрелци: Кулић у 52. (из пенала) и А. Тома у 54. за Русин, а Ердеи у 28. и Ћурћија у 35.минуту за Хајдук.

РУСИН: Кронић, С. Тома, Кочиш, Холик, Будински (А. Тома), Ф. Вујовић (Буквић), Чернок, Кулић (Циврић), Марковић (М. Вујовић), Иличи, Малацко.

ХАЈДУК: Рашета, Борић (Сандић), Пекез, Стојшић, Н.Ковачев (Дамјановић), Ердеи, Ф. Ковачев, Ћурћија, Благојевић, Манчић (Куцурски), Бајчев.

Мирољубиво на дербију прве и друге екипе на табели. Гостима из Стапара је припало прво, а домаћину друго полувреме. Своју теренску иницијативу гости су крунисали поготком Бојана Ердеија који је са два метра главом савладао искусног голмана домаћих Дејана Кронића.

Неколико минута касније лидер из Стапара увећава своју предност поготком расположеног Живка Ћурчије који се лепо снашао у противничком шеснаестерцу и погодио неб рањени део мреже.

На почетку другог полувремена домаћи су преузели теренску иницијативу и у 51.минуту смањили су  резултат. Наиме, Чернок је пао у противничком шеснаестерцу, а судија Јовица Десница је показао на казнени ударац. Сигуран реализатор најстроже казне био је Јанко Кулић. Само три минута касније поготком Александра Томе домаћин је стигао до изједначења.

С. Јовин

Борац (БГ) – Борац (О) 3:3 (0:0)

БАЧКИ ГРАЧАЦ: Игралиште Борца, гледалаца 100, судија: Јериловић (Апатин), стрелци: Жегарац у 70. (из пенала), Даутовић у 78. Стојановић у 87. за Борац (БГ) Баланго у 50. Проле у 68. и Николић у 81.минуту за Борац (О). Жути картони: Кртинић, Ни. Обрадовић, Стокић, Покрајац, Кончаревић (Борац БГ), Ђукић, Баланго, Гламочанин (Борац О).

БОРАЦ (БГ): Не. Обрадовић 8, Крнатић 7, Кртинић 6,5 (Ђурђев 7), Стојановић 7,5, Покрајац 7, Жегарац 8, Стокић 7,5, Добрић 6,5 (Јокић 7), Кончаревић 7, Ни. Обрадовић 6,5 (Шкундрић 6,5), Даутовић 8.

БОРАЦ (О): Ђујкић 8, Марковић 6,5 (Гламочанин 6,5), М. Козомора 7, Вулић 7, Солдат 7,5, Вранац 7, Радивојков 7,5, С. Козомора 7,Николић 7 (Станковић), Баланго 8, Проле 8.

Гостима је припао први део, када су пропустили три зреле шансе, јер је домаћи голман сјајно реаговао. У другом делу виђена је веома добра игра обе екипе и постигнуто је шест голова. У самом финишу утакмице, код нерешеног резултат домаћи су промашили две идеалне прилике, а гостујући голман је показао свој квалитет.

А. Чичић

Будућност (П) – Тврђава 4:2 (3:0)

ПАРАГЕ: Игралиште Будућности, гледалаца 200, судија: Милош Дражић (Бачка Паланка), стрелци: Баyанов у 18, М. Јелић у 28. и 32. и Гајдобрански у 54. за Будућност, а Давидов у 62. и 88. минуту за Тврђаву. Жути картони: Вукосав, Зелен (Будућност), Ступар, Ћулибрк, Давидов, Фамилић, Ђенадија (Тврђава).

БУДУЋНОСТ: Милић, Мустафовић, Баyанов, С. Јелић (Живић), Марић (Божин), Зелен, Н. Јелић, Владисав, Гајдобрански (Јанковић), Попов (Пајкановић), Вукосав.

ТВРЂАВА: Ступар Девић, Бјелобрк,Милиновић, Вујиновић, Ћулибрк, Андрић, Давидов, Фамилић, Хернаус (Цвијић), Стевановић.

Питање победника у Парагама је одлучено већ у првом полувремену када је домаћи тим имао предност од три поготка. Повели су домаћи фудбалери већ у 18. минуту поготком Јована Баyанова, да би десетак минута касније расположени Немања Јелић постигао свој први погодак на утакмици и тиме наговестио голеаду свог тима. Четири минута касније Немања Јелић постигао је и свој други погодак који је буквално одлучио победника овог меча.

На почетку другог полувремена наставили су атаци Паражана ка голу Бачлија и у 54. минуту Дино Гајдобрански увећао предност свог тима. До краја утакмице гости из Бача су погоцима искусног Александра Давидова ублажили пораз.

С. Јовин

Полет – Липар 4:3 (2:1)

КАРАВУКОВО: Стадион „Златимир Стефановић – Злаја”, гледалаца 100, судија: Станишић (Бачка Паланка), стгрелци: Стојковић у 8. 59. и 72. и М. Стошић у 30. за Болет, Човин у 35. и 75. и Јовановић у 63. минуту за Липар.

ПОЛЕТ: Крстић, Алексић, Дорословац (Станковић), Стојковић, Малиновић, Стаменковић, Цветковић, М. Стошић, А. Стошић, Илић (Ивановић), Веселиновић.

ЛИДЕР: С. Зракић, Ђукић, Честић, Мијић (Вујовић), Басарић, З. Зракић (Поповић), Новаков, Вуковић, Ђоровић, Јовановић, Човин.

Ревија голова виђена је на утакмици у Каравукову. Меч је обележио троструки стрелац Јован Стојковић, најбољи појединац у домаћем тиму.

Своју прву прилику домаћини су претворили у погодак. Када је Јован Стојковић већ у 8. минуту савладао противничког голмана Светозара Зракића.  До краја утакмице смо видели још шест погодака. У гостујућем тиму са два гола истакао се Александар Човин који је заједно са Марком Ђоровићем вођа навале тима са Липара.

С. Јовин

Будућност (М) – ЖАК 4:1 (2:0)

МЛАДЕНОВО: Игралиште Будућности, гледалаца: 300, судија: М. Маркуш (Оџаци), стрелци: Јурчевић у 19.  и у 72.  Кајтес у 22.  и П. Кнежевић у 83. за Будућност, а Хосциеславски у 50. минуту за ЖАК, жути картон: Д. Бајић (Будућност).

БУДУЋНОСТ (М): Д. Бојанић, Марио Гајдобрански, Марчета (Н. Ковачевић), А. Антонић, Д. Бајић, В. Пуђа, Н. Антонић, Лазаревић, П. Кнежевић, Јурчевић, Кајтес (В. Поповић).

ЖАК: В. Козлина, Гргић, Банић, Шарчански, Шимунов, Гламочанин, Крстић (Вујиновић), Штимац  (Фратрић), Хосциеславски, Опачић  (Михаљев), Вулин.

Изузетно расположени за надигравање са Сомборцима били су фудбалери младеновљанске Будућности. Јурчевић је постигао два гола, а Кајтес и Кнежевић по један.

Ђ. Шт.

Будућност (Г) – Кордун 6:1 (5:0)

ГЛОЖАН: Игралиште Будућности, гледалаца: 300, судија: Н. Митровић (Кула), стрелци: Докић у 9.  Дујаковић у 13.  Ралевић у 32.  Немет у 33.  и Адамек у 45.  и у 70. за Будућност, а Марко Чекелиш у 57. минуту за Кордун, жути картони: Ралевић, Дувњак (Будућност).

БУДУЋНОСТ (Г): Л. Драгишић, Лончар, Ралевић, Докић (Сарачевић), Жембери, Кућенич, Дујаковић (Семартовски), Немет, Адамек, Дувњак (Попадић), Медић.

КОРДУН: М. Мишчевић, Павловић, Продановић, Кршић, Родић, Матијевић, Марко Чекелиш, Мајсторовић, Бараћ, Карагаћа, Миличевић.

Млади везиста Гложанаца Јован Докић, евроголом са 30 метара, наговестио је нову маестралну партију и убедљив тријумф фудбалера домаћег тима.

Ђ. Шт.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here